Duurt deze druilerige winter jou ook te lang?

Heb jij dat gevoel ook, dat het lijkt of dit jaar de winter veel te lang duurt? Nou ja, winter … ik bedoel het weer dat tegenwoordig voor winter doorgaat. Nat, regenachtig, druilerig, grijs en grauw. Dagen waarin ik met de auto naar mijn afspraken ga en door de regen van auto naar ingang ren, wissel ik af met dagen van thuiswerken waarbij ik alle lampen aan doe om iets van het vrolijke licht van de zon na te bootsen.

Verlangen naar luieren

Het verlangen naar heerlijk luieren in de tuin bracht me op Marktplaats. Ik scoorde twee geweldige teakhouten deckchair’s mét voetenbankje die bij ons een tweede leven krijgen. In perfecte staat met heerlijke kussens erbij. Ik zie ons al zitten als straks de zon eindelijk komt, met een heerlijk wijntje in de verkoelende schaduw van de grote Amerikaanse eik in onze tuin, die al meer dan 100 jaar al het geneuzel van ons mensen voor lief neemt. Ze vormt as-we-speak alweer mooie knoppen en zal ons op tijd van het verkoelende bladerdak voorzien.

Groeien

Een kwestie van het juiste moment kiezen. Het juiste moment kiezen om te groeien en het juiste moment kiezen om die mooie deal te sluiten. Dat juiste moment komt niet zomaar aanwaaien, je moet er wel wat voor doen. De boom moet zich voorbereiden en sapstromen aanmaken, vertrouwen op het nieuwe groeiseizoen. Wij moeten ons voorbereiden, met een open blik naar de wereld kijken en kansen pakken. Buiten de gebaande paden durven gaan, ook vertrouwen op onze groeimogelijkheid.

Kansen pakken

Volgende week vrijdag vertrekken wij weer met een mooie groep naar Spanje voor onze workation “Jouw route naar succes”. Samen met de deelnemers nieuwe inzichten opdoen en groeien in de schaduw van de olijfboom in Andalusië. Super veel zin in! Dit keer blijven we waarschijnlijk twee weken omdat er een mooie kans voorbijkwam waarover we in gesprek zijn met businessclubs in Alicante en Valencia. Groeien en kansen pakken en daarna weer thuiskomen en liggen op een deckchair onder de dan inmiddels schijnende zon in Nederland. Mooier wordt het bijna niet!

Oh PS; in november is het in Nederland opnieuw druilerig. Dat is een ding wat zeker is. Er zijn nog twee plekjes vrij voor de workation van 5 t/m 11 november. Is het jouw tijd om te groeien? Pak je kans, in Spanje schijnt in november nog lekker de zon!

Meer blogs

Op reis - Caminito del Rey - Spanje
Blogs

Op reis met filosofen

‘Een goede reiziger heeft geen vastomlijnde plannen en de aankomst is niet zijn doel’, las ik. Door de wijze woorden van de Chinese filosoof Lao Zi realiseerde ik me dat ik kan blijven reizen en onderweg brokjes kennis bij elkaar sprokkelen.

Lees meer
Blogs

De hel van 2005

Na nog geen 5 minuten roeien waren we doorweekt van de ijskoude golven die over de boorden klotsten, maar we gingen ervoor, we hingen aan de riemen alsof ons leven ervan afhing en de stuurvrouw sleepte ons door elke zwaarbevochten meter heen. Op gezette tijden gluurde ik even over mijn schouder en zag in de verte de Brandaris. Daar moesten we heen, daar was de haven, daar was het warm.

Lees meer
Blogs

Onze visie op workations en remote werken

Als je googelt op ‘workation’ dan krijg je maar liefst 11 miljoen hits. Bovenaan een hippe term “leven als een digital nomad”. Wij van Platform 9 doen ook nog een duit in het zakje met onze workations onder de Spaanse zon. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat onze visie is op al die hippe termen.

Lees meer
Shopping Basket

Even over

Duurt deze druilerige winter jou ook te lang?

Ik heb een vraag:
Ik meld mij aan voor:
Logo Platform 9