Over platform 9

Wij zijn Helga de Boer en Trea ten Kate. Wij zijn sterke, ondernemende vrouwen die stevig en onafhankelijk in onze pumps staan. Wij geloven dat onafhankelijkheid de weg is naar succes. Wij geloven in samenwerking en het delen van kennis en ervaring om zo samen sterker en onafhankelijker te worden. Zo is Platform 9 ontstaan.

Bij Platform 9 volg je praktische trainingen en workshops, zonder fratsen, waarmee jij je onafhankelijkheid vergroot. In onze trainingen ga je zelf aan de slag. We werken niet met oefenmateriaal. Je leert door te doen en alles wat je leert en ontwikkelt is direct klaar voor gebruik in jouw bedrijf. Onafhankelijk van externe professionals werk jij zelf aan het succes van jouw bedrijf!

Wij weten natuurlijk niet alles en hebben niet overal verstand van. Daarom werken wij graag samen met onafhankelijke en ondernemende mensen, die op hun beurt hun kennis en inspiratie kunnen delen, door praktische workshops en trainingen aan te bieden op ons platform.

Het is onze droom dat Platform 9 uitgroeit tot dé plek waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten en inspireren, van elkaar leren en met elkaar samenwerken op weg naar onafhankelijkheid en succes.

Over Helga

webcoach, communicatie- en informatieadviseur

Ik heb veel websites gebouwd, voor grote en kleine ondernemers en ik dacht: dit wil je als ondernemer toch eigenlijk zelf doen en zelf kunnen? Ik besloot mijn kennis niet voor mezelf te houden, ik wil het delen. Delen met ondernemende vrouwen, net als ik, zodat ze ook onafhankelijk kunnen zijn, net als ik. Dan ben je er niet met webbouwen alleen. De sleutel ligt in het combineren van praktische tools en vaardigheden. Ik appte mijn goede vriendin Trea om samen te brainstormen over een combinatie van een website bouwen en professionele webteksten schrijven. Met dat idee als uitgangspunt gingen we op weg. Het ene moment zaten we in de hogesnelheidstrein en waren we niet te houden. Het andere moment belandden we met een oude stoomtrein op een verlaten station. Uiteindelijk vonden we de route en die bracht ons naar Platform 9.”

Helga

Over Trea

schrijver, schrijfcoach en , communicatieadviseur

Ik ben een kei in mijn vak. Van communicatie weet ik alles en voor een aansprekende tekst of een goed verhaal draai ik mijn hand niet om. Mijn onderneming run ik met veel enthousiasme en ik ben altijd in voor iets nieuws. Toen ik het appje van Helga kreeg was ik direct enthousiast. Al snel kwamen we tot de conclusie dat onafhankelijkheid de basis moet zijn van Platform 9. Ik ben, net als Helga, trots op mijn onafhankelijkheid en gun dat elke ondernemer. Ik kan ondernemers helpen om gewoon gemakkelijker hun boodschap in woorden te vangen. Samen met Helga werk ik keihard om van Platform 9 dé plek te maken waar iedere ondernemer alle kennis kan halen én brengen die nodig is om onafhankelijk je bedrijf te runnen. De samenwerking met Helga is geweldig! Na ruim 45 jaar vriendschap ontdekken we nu dat we elkaar ook zakelijk perfect aanvullen en versterken. We gaan er met Platform 9 een mooie reis van maken! Reis je met ons mee? ”

Trea

Reis je met ons mee?

De naam is gebaseerd op het verhaal van Boudica; hét symbool van onafhankelijkheid en kracht en dat is precies waar we met Platform 9 voor gaan en staan. Platform 9 staat ook symbool voor 'vertrekpunt' of 'ontmoetingsplek', online of offline, op jouw weg naar onafhankelijkheid en succes.

Het verhaal van platform 9

Wij waren het erover eens dat bij ons idee een stoere, onafhankelijke naam hoort. In de zoektocht naar een passende naam, stuitten we op het verhaal van Boudica, de Keltische koningin van de Iceni. Deze Britse stam leefde rond het begin van de jaartelling in wat nu Groot-Brittannië is. Boudica leidde de opstand tegen de Romeinen in het jaar 61. Zij was zo’n opvallende, intrigerende en stoere vrouw dat de Romeinse schrijver Cassius Dio haar beschreef:

Boudica was lang, haar verschijning indrukwekkend, de blik in haar ogen woest en haar stem ruw. Ze had lang blond haar tot aan haar heupen en ze ging gekleed in een tuniek van verschillende kleuren met daaroverheen een dikke mantel, die met een opvallende mantelspeld was vastgezet.

Boudica is stoer en onafhankelijk en in haar naam hoor je de klank van onze namen: De Boer en Ten Kate. Hadden we hiermee dé naam voor ons idee gevonden? Of nog net niet?

We waren gematigd enthousiast en dat vonden we niet genoeg. Toen ontdekten we dat er in 1902 een bronzen standbeeld van Boudica geplaatst is dichtbij het Londense station King’s Cross. Waarom daar? Omdat uit onderzoek is gebleken dat zij begraven is op de plek waar later dat station werd gebouwd, precies onder… platform 9. We keken elkaar aan en wisten dat we onze naam gevonden hadden.

"Ik heb zelfstandig een website gemaakt, veel geleerd, Helga en Trea zijn een gouden duo! Zij zorgden voor een fijne en ontspannen sfeer en een mooie opbouw in de dagen."