Nieuws en inspiratie

World Dream Day – leef jij je droom?

Boeken signeren bij Waanders in de Broeren

Het is vandaag World Dream Day. Een dag om stil te staan bij je dromen, je ambities en alles waar je hart sneller van gaat kloppen.

Dromen is vooruitkijken

Dromen zijn de brandstof van je bestaan. Als je durft te dromen, durf je vooruit te kijken, je plant een zaadje voor je toekomst, maar dat zaadje groeit niet vanzelf. Het heeft aandacht en vertrouwen nodig, maar ook lef, doorzettingsvermogen en de bereidheid om teleurstellingen te incasseren.

Rode draad

“Als ik groot ben, word ik winkeljuffrouw”, zei ik als klein meisje, terwijl ik in mijn eigen mini-winkeltje achter de kassa stond. Toen ik 18 was haalde ik mijn middenstandsdiploma en ik werkte kort in het familiebedrijf. Een benzinepomp runnen bleek toch niet echt mijn ding en als twintiger ging ik honden trainen en een LOI-cursus volgen om een dierenasiel te beginnen. “Over vijf jaar wil ik mijn eigen pannenkoekenrestaurant”, zei ik als dertiger tegen vriendinnen. Ik ontdekte de rode draad in al die dromen: ondernemen. Op mijn 45e was ik er klaar voor en gaf ik mijn vaste, veilige baan op voor het onzekere bestaan als ondernemer. Ik leef mijn droom en het voelt beter dan ik had kunnen dromen.

5 tips om je droom uit te laten komen

1️⃣ Droom je eigen droom

Weet je zeker dat je je eigen droom droomt? Soms houdt je omgeving je tegen (zou je dat nou wel doen?), zijn er verwachtingen waar je aan moet voldoen (het familiebedrijf overnemen) of is er dat stemmetje in je achterhoofd (ik kan dit helemaal niet!). Neem de tijd om je droom te onderzoeken, kijk eens terug naar alle dromen die je eerder droomde en ga op zoek naar de rode draad. Ga naar een plek waar je zonder afleiding kan nadenken en je focussen op jouw droom en van niemand anders.

2️⃣ Voel je droom

Denk, teken of schrijf over de dag dat jouw droom uitkomt. Waar ben je, wat doe je en vooral: wat voel je? Probeer dat gevoel vast te houden zodat je het opnieuw op kan roepen bij teleurstellingen of tegenslagen. Vertrouw op jezelf en je eigen kracht. Je hebt jouw droom niet voor niets.

3️⃣ Deel je droom

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality”, zei John Lennon. Deel je droom met mensen die je vertrouwt, spreek het hardop uit en gebruik daarbij krachtige woorden. Al voordat mijn eerste boek af was, sprak ik hardop uit dat ik het ging presenteren in Waanders in de Broeren, de mooiste boekhandel van Nederland. In april 2016 stond ik daar op het podium voor een volle zaal en zat ik er na mijn boekpresentatie mijn boeken te signeren. Kippenvel!

4️⃣  Plan je droom

Dromen is fijn, maar zonder plan en deadline blijft het daarbij. Maak een plan met tussenstapjes. Daarmee maak je het voor jezelf behapbaar. En vergeet vooral niet elke succesvolle tussenstap te vieren! Durf om hulp en advies te vragen van mensen in je (persoonlijke) netwerk of laat je inspireren door mensen die hun droom leven in boeken, podcasts, blogs, documentaires of TED-talks.  

5️⃣ Leef je droom

Alles wat je aandacht geeft en alles waar je hard voor werkt groeit! Als je jouw droom en jouw ambities hebt verwezenlijkt: geniet ervan, vier het en inspireer andere dromers om ook hun droom te leven. 

Ik wens alle dromers geen sweet dreams, maar spicy dreams die uitkomen!

Maak werk van je dromen met Platform 9

Workation op Vlieland

Droom op Vlieland waar de zeewind gevuld is met rust, ruimte, inspiratie en nieuwe inzichten. 

Workation Spanje Pool

Workation in Spanje

Geniet van een luxe workation met een boeiend programma onder de Spaanse zon. (Her)ontdek je dromen met het lef om ze waar te maken.

 

Meer nieuws en inspiratie

Het bloemetje van ICQ
Inspiratie

Internet? Niks voor mij …

Het is vandaag de Dag van het Internet! Herinner jij je je eerste kennismaking nog met het WereldWijdeWeb? Ik weet nog dat ik dacht: “Dat wordt nooit wat met dat internet…”

Lees meer
Fascinerend DNA - kraak de code
Inspiratie

Kraak de code

Ik heb een fascinatie voor speurwerk. Politie-thrillers, opsporingsmethoden, ik vind het heerlijk en kan me helemaal verliezen in een goede

Lees meer
Shopping Basket