Maak ook een punt op Internationale Vrouwendag

Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit

Op 8 maart 1908 marcheerden 15.000 textielarbeidsters door New York. Zij eisten gelijk loon, betere arbeidsomstandigheden en een einde aan seksuele intimidatie op de werkvloer. Drie jaar later, op 8 maart 1911, werd de eerste Internationale Vrouwendag georganiseerd: een dag om op te komen voor de rechten van vrouwen, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht.

In 2022 hebben we nog steeds niet bereikt waar de textielarbeidsters in New York meer dan een eeuw geleden voor staakten. Vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld nog steeds 5% minder voor hetzelfde werk dan hun mannelijke collega’s. #MeToo en de Voice staan nog vers in ons geheugen. Op de wereldwijde ranglijst voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen staat Nederland op een droevige 31e plaats. En dat is nog niet alles:

❌ Slechts 64% van de Nederlandse vrouwen zijn economisch zelfstandig (mannen: 81%); zij verdienen netto minstens het bijstandsniveau

❌ In Nederland is 13,6% van de bestuurders een vrouw

❌ In de Tweede Kamer is 39,3% vrouw, in de gemeenteraden 32%

❌ Van de deskundigen (zoals politici, woordvoerders en directeuren) die te zien zijn in nieuwsfragmenten of te gast zijn in talkshows is 32% vrouw

❌ Vrouwen worden in de media drie keer vaker dan mannen geïdentificeerd aan de hand van hun gezinssituatie; zij worden vaker moeder, dochter of vrouw-van genoemd.

 

Ook ik

Ook ik was tot mijn 35e economisch afhankelijk en toen veranderde mijn privésituatie. Ik bleef afhankelijk, nu van toeslagen waarmee ik nét het eind van de maand kon halen. Het roer ging niet alleen privé om, het moest ook drastisch om op het gebied van werk. Ik ging studeren en stap voor stap ging ik meer verdienen. En toen kwam ik op het punt dat een volgende stap in mijn carrière financieel helemaal niks opleverde. Ik verdiende meer waardoor er een streep door de toeslagen ging. Er brak een periode aan waarin ik harder werkte maar onderaan de streep minder overhield, maar mijn stip op de horizon stond ver voorbij mijn financiële situatie van dat moment. Ik keek naar mogelijkheden om voorbij dat punt te komen. Dat is gelukt! Ik werk harder dan ooit en met succes, omdat ik de dingen doe waar ik goed in ben, waar ik blij van word, waar mijn hart sneller van gaat kloppen én waar ik nu genoeg mee verdien om lekker van te leven. Inmiddels hoef ik dat niet meer alleen te doen en dat is nog fijner, maar het gevoel dat ik niet meer afhankelijk ben van een ander of van instanties als het leven anders loopt dan ik hoop, dat is onbetaalbaar.

Maak ook een punt!

Een punt maken kan altijd, ook zonder een marathon te lopen. 

✅ Ken jij iemand (V/M) die solidair is met de Vrouwendag-gedachte en die een inspirerend voorbeeld is? Geef hem of haar een compliment, deel je voorbeelden, inspireer en pay it forward!

✅ We hebben meer mensen nodig in de politiek die solidair zijn, dat kan bijvoorbeeld door op een vrouw te stemmen, zie: StemGendergelijkheid.

✅ In het kader van Internationale Vrouwendag ga ik met vijf vrouwen uit Dalfsen in gesprek om een punt te maken over de stem van vrouwen. Op 8 maart, 19.30 uur in De Spil in Nieuwleusen. Wil je erbij zijn? Wel even aanmelden.

✅ Wij van Platform 9 vinden dat iedereen, vrouw én man, de kans moet krijgen om talenten volop te benutten. Omdat vrouwen voor hetzelfde werk nog steeds 5% minder verdienen, geven wij vrouwen de hele maand maart 5% korting op onze workation in Spanje. Een geweldige plek om een punt voor jezelf te make

Hoog boven de afgrond wensen we je een Happy Womensday! Samen kunnen we dat!

Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit

Meer blogs

Zandbulten vullen
Blogs

Jan de zandtovenaar

Als je boek Het begint in de zandbak heet, hoe leuk is het dan dat je een rondleiding mag krijgen op een zandwinlocatie! Jan van Lenthe, onze buurman weet echt alles van deze indrukwekkende installatie en mag ons op deze dag rondleiden op “zijn” bedrijf Terrazande.

Lees meer
Blogs

Ons boek werkt voor ons

Wauw, de tweede druk van ons boek komt eraan! Slechts een half jaar na de boeklancering. Het begint in de zandbak geeft een enorme boost aan Platform 9. Ons boek werkt voor ons!

Lees meer
Op reis
Blogs

Op reis

Het was oktober 2021, ik was samen met Trea op workation in Spanje, het Corona regime was even versoepeld en we hadden een mooie groep deelnemers. We deden een drankje bij de ondergaande zon bij Arriadh Hotel in Andalusië. Mijn zoon Rick belde;

Lees meer
Shopping Basket

Informatiemap Spanje

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in de informatiemap voor de workation in Spanje. Na het invullen van je naam en emailadres ontvang je de downloadlink in je mail.
Logo Platform 9

Contact

Ik heb een vraag:
Ik meld mij aan voor:
Logo Platform 9