Nieuws en inspiratie

Maak ook een punt op Internationale Vrouwendag

Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit

Op 8 maart 1908 marcheerden 15.000 textielarbeidsters door New York. Zij eisten gelijk loon, betere arbeidsomstandigheden en een einde aan seksuele intimidatie op de werkvloer. Drie jaar later, op 8 maart 1911, werd de eerste Internationale Vrouwendag georganiseerd: een dag om op te komen voor de rechten van vrouwen, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht.

In 2022 hebben we nog steeds niet bereikt waar de textielarbeidsters in New York meer dan een eeuw geleden voor staakten. Vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld nog steeds 5% minder voor hetzelfde werk dan hun mannelijke collega’s. #MeToo en de Voice staan nog vers in ons geheugen. Op de wereldwijde ranglijst voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen staat Nederland op een droevige 31e plaats. En dat is nog niet alles:

❌ Slechts 64% van de Nederlandse vrouwen zijn economisch zelfstandig (mannen: 81%); zij verdienen netto minstens het bijstandsniveau

❌ In Nederland is 13,6% van de bestuurders een vrouw

❌ In de Tweede Kamer is 39,3% vrouw, in de gemeenteraden 32%

❌ Van de deskundigen (zoals politici, woordvoerders en directeuren) die te zien zijn in nieuwsfragmenten of te gast zijn in talkshows is 32% vrouw

❌ Vrouwen worden in de media drie keer vaker dan mannen geïdentificeerd aan de hand van hun gezinssituatie; zij worden vaker moeder, dochter of vrouw-van genoemd.

 

Ook ik

Ook ik was tot mijn 35e economisch afhankelijk en toen veranderde mijn privésituatie. Ik bleef afhankelijk, nu van toeslagen waarmee ik nét het eind van de maand kon halen. Het roer ging niet alleen privé om, het moest ook drastisch om op het gebied van werk. Ik ging studeren en stap voor stap ging ik meer verdienen. En toen kwam ik op het punt dat een volgende stap in mijn carrière financieel helemaal niks opleverde. Ik verdiende meer waardoor er een streep door de toeslagen ging. Er brak een periode aan waarin ik harder werkte maar onderaan de streep minder overhield, maar mijn stip op de horizon stond ver voorbij mijn financiële situatie van dat moment. Ik keek naar mogelijkheden om voorbij dat punt te komen. Dat is gelukt! Ik werk harder dan ooit en met succes, omdat ik de dingen doe waar ik goed in ben, waar ik blij van word, waar mijn hart sneller van gaat kloppen én waar ik nu genoeg mee verdien om lekker van te leven. Inmiddels hoef ik dat niet meer alleen te doen en dat is nog fijner, maar het gevoel dat ik niet meer afhankelijk ben van een ander of van instanties als het leven anders loopt dan ik hoop, dat is onbetaalbaar.

Maak ook een punt!

Een punt maken kan altijd, ook zonder een marathon te lopen. 

✅ Ken jij iemand (V/M) die solidair is met de Vrouwendag-gedachte en die een inspirerend voorbeeld is? Geef hem of haar een compliment, deel je voorbeelden, inspireer en pay it forward!

✅ We hebben meer mensen nodig in de politiek die solidair zijn, dat kan bijvoorbeeld door op een vrouw te stemmen, zie: StemGendergelijkheid.

✅ In het kader van Internationale Vrouwendag ga ik met vijf vrouwen uit Dalfsen in gesprek om een punt te maken over de stem van vrouwen. Op 8 maart, 19.30 uur in De Spil in Nieuwleusen. Wil je erbij zijn? Wel even aanmelden.

✅ Wij van Platform 9 vinden dat iedereen, vrouw én man, de kans moet krijgen om talenten volop te benutten. Omdat vrouwen voor hetzelfde werk nog steeds 5% minder verdienen, geven wij vrouwen de hele maand maart 5% korting op onze workation in Spanje. Een geweldige plek om een punt voor jezelf te make

Sinds de zomer van 2021 bouwen we samen met financieel businesscoach Mariska Boer en gecertificeerd wandelcoach Christina Weenk aan de toekomst van Platform 9. Blijf op de hoogte, volg ons op onze socials. 

Luxe workation in Spanje

Arriadh Hotel Andalusie Spanje

Je werkt hard en je staat altijd ‘aan’. Stap even uit de waan van de dag en sta stil bij wie jij bent, wat succes voor jou betekent en wat jou energie geeft. Geniet van een luxe workation met een boeiend programma onder de Spaanse zon. Ga geïnspireerd, uitgerust en met hernieuwde energie naar huis.

5% korting, alleen voor vrouwen

Tapas workation

Hoog boven de afgrond wensen Helga, Trea, Mariska en Christina je een Happy Womensday! Samen kunnen we dat!

Team Platform 9
Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit

Meer nieuws en inspiratie

Workation in Spanje Besting-coach
Nieuws

45-plusser te oud voor de arbeidsmarkt? Zorg dat ze niet om je heen kunnen!

“Het gebrek aan bepaalde vaardigheden en een te hoge leeftijd zorgen ervoor dat beschikbare mensen langs de kant blijven staan”, zeggen arbeidsmarktdeskundigen in een artikel over krapte op de arbeidsmarkt en de hoge eisen die werkgevers stellen. Ik lees tot mijn verbijstering dat iemand van 46 ‘te oud is, minder productief en mogelijk fysieke of mentale problemen heeft’. Euh, hallo werkgevers en opdrachtgevers: in welke wereld leven jullie?

Lees meer
Solidariteit en women power op de hangbrug van de Caminito del Rey
Inspiratie

Solidariteit en Internationale Vrouwendag – geen woorden maar daden

Het thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar ‘V/M solidariteit’ omdat ook mannen een rol hebben in het bevorderen van emancipatie. Gelukkig hebben we Wobke Hoekstra aan onze kant en zijn er stoere vrouwen die voor ons het pad gebaand hebben. 2 voorbeelden over solidariteit en Internationale Vrouwendag.

Lees meer
Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit
Inspiratie

Maak ook een punt op Internationale Vrouwendag

In 2022 hebben we nog steeds niet bereikt waar de textielarbeidsters in New York meer dan een eeuw geleden voor staakten. Vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld nog steeds 5% minder voor hetzelfde werk dan hun mannelijke collega’s. #MeToo en de Voice staan nog vers in ons geheugen.

Lees meer
Het bloemetje van ICQ
Inspiratie

Internet? Niks voor mij …

Het is vandaag de Dag van het Internet! Herinner jij je je eerste kennismaking nog met het WereldWijdeWeb? Ik weet nog dat ik dacht: “Dat wordt nooit wat met dat internet…”

Lees meer
Shopping Basket