Nieuws en inspiratie

Golven maken op Vlieland

Vlieland Strand

De Dijk bestaat dit jaar 40 jaar. Het zal rond 1985 geweest zijn toen ik als 16-jarige De Dijk voor het eerst live zag en ik was verkocht. Tot op de dag van vandaag kan ik grenzeloos genieten van de muziek en de teksten die me raken. Eén van mijn favoriete nummers is het zeemansnummer Als het golft. Het volume gaat voluit en ik laat me meenemen op de golven van de muziek en de stem van Huub van der Lubbe. Daarna kan ik er weer tegenaan, niet te stuiten, niet te sturen!

Toen de wereld om me heen begon te golven

Na de zoveelste bezuinigingsronde in de geestelijke gezondheidszorg ontstond het idee om het allemaal anders te doen. Ondernemen, zou dat wat voor mij zijn? Na 18 jaar mijn vaste baan in de ggz opgeven, durfde ik dat? Na een intensieve periode van nadenken was het antwoord op 1 januari 2015: Ja! Op dat moment begon de wereld om me heen te golven. Het begon met een idee, als de wind die over het wateroppervlak waait en het water in beroering bracht. Er kwam iets in beweging, er gebeurde iets. Door erover te praten met andere ondernemers, door te onderzoeken of ik het juiste DNA had om te ondernemen, door er vol in te duiken ontstonden er golven.

Duizenden kilometers golven

Zelfs als de wind wegvalt, golven de golven door. Wist je dat het water, als het eenmaal in beweging is gebracht, ook zonder wind nog duizenden kilometers kan golven? De golven kunnen met donderend geweld op het strand slaan, zodat het schuim je om de oren vliegt, zoals die keer dat Helga en ik met wandelcoach Christina Weenk op Terschelling waren. Of ze kabbelen kalm over onze blote voeten als we tijdens onze jaarlijkse workation op Vlieland over het strand wandelen en aan Platform 9 werken.

Samen golven maken

De echt grote golven ontstaan door ze samen op gang te brengen. Door samen ideeën te bedenken, door vragen te stellen, door samen op pad te gaan, door open te staan voor kennis, lessen en ervaringen van de mensen om je heen. Dat is wat we doen op Vlieland, want daar golft het goed! Op Vlieland vind je de rust en inspiratie om te werken aan je ambities en dat doe je niet alleen. Juist door in een groep mensen met grenzeloze ambities je eigen weg te onderzoeken, je te focussen op je eigen succes-DNA, kon je wel eens tot verrassende inzichten komen, want als het eenmaal golft, dan golft het goed!

Tip

Doe heel even niks, pak je momentje en laat je meenemen op de golven van De Dijk. Dan kan je daarna opgeladen vooruit, niet te stuiten, niet te sturen!

Als het golft, dan golft het goed Niet te stuiten, niet te sturen Duurt het dagen, duurt het uren Als het golft, dan golft het goed

De Dijk

Maak golven met Platform 9

loslaten met yoga op vlieland in de herfst

Workation op Vlieland

Ga mee naar Vlieland waar de zeewind gevuld is met rust, ruimte, inspiratie en nieuwe inzichten. 

Workation Spanje Pool

Workation in Spanje

Geniet van een luxe workation met een boeiend programma onder de Spaanse zon. (Her)ontdek je ambities met het lef om ze waar te maken.

 

Meer nieuws en inspiratie

Fascinerend DNA - kraak de code
Inspiratie

Kraak de code

Ik heb een fascinatie voor speurwerk. Politie-thrillers, opsporingsmethoden, ik vind het heerlijk en kan me helemaal verliezen in een goede

Lees meer
Sassenpoort zwolle
Inspiratie

De magie van mooie momenten

De magie van een mooi moment. Als er oprecht geluisterd wordt. Je elkaar even aanraakt, letterlijk en figuurlijk. Een echt gesprek, een arm om je heen. (H)Erkenning van wie je bent. De magie van dat moment, in die bruine kroeg.

Lees meer
Shopping Basket