Nieuws en inspiratie

Waarom doen we dingen die we eigenlijk niet willen?

Loena, de prachtige chocoladebruine labrador van Helga, is echt haar maatje. Sinds we samenwerken aan Platform 9 is Loena gebombardeerd tot onze kantoorhond. In de loop der jaren is ze ook mijn maatje geworden. Ik ben dol op haar en dat is geheel wederzijds. Ze krijgt het altijd voor elkaar dat ik haar minstens 10 minuten knuffel en kroel, voordat ik Helga kan begroeten. Wat een heerlijke manier om een werkdag te beginnen! Loena zorgt ervoor dat we niet vergeten om regelmatig de benen te strekken. Tijdens onze wandelingen komen we tot rust, ontstaan mooie ideeën als vanzelf. Daarmee is Loena één van onze inspiratiebronnen voor onze workations: weg van je werkplek naar een mooie omgeving en inspiratie komt haast als vanzelf. Loena is zich niet bewust van haar status als inspiratiebron. Ze snuffelt overal, loopt netjes aan de lijn en doet wat Helga wil en haar heeft geleerd (meestal …). Dit geconditioneerde gedrag wordt beloond met koekjes en zo prima in stand gehouden. Af en toe kijkt Loena verlangend naar onze jaszakken (want ook ik heb altijd wel wat lekkers bij me voor mijn maatje) en kijkt ons aan met een blik van “kijk eens hoe goed ik het doe?”

Zijn wij mensen eigenlijk niet precies zo? 

Vanaf onze geboorte start een proces van conditionering. De mensen om ons heen geven ons richting en belonen ons als het goed gaat. We doen vaak dingen omdat we de uitkomst (aandacht en beloning) willen. Aandacht van je ouders. Complimenten en een kleurige sticker in je schrift van de juf. Een euro van oma als je je rapport laat zien. Ook de schooladviezen en arbeidsmarkt duwen ons een richting op, we moeten profielen kiezen en scoren op vakken waar we misschien geen enkele feeling mee hebben. We lopen net als Loena aan de lijn, gedragen ons naar de aangegeven maatstaven en werken hard. Dan krijgen we immers ons felbegeerde koekje: acceptatie, waardering, een hoger salaris, een mooie aanbeveling, een nieuwe klant.

De keerzijde

Bij Platform 9 onderzoek je (altijd op een mooie locatie) je eigen Succes-DNA. Als je iets doet wat niet in je Succes-DNA zit kan je een prima resultaat behalen. De keerzijde is dat het je veel energie kost. Te veel van dit soort energieslurpers maken dat je leegloopt en opbrandt. Een gevolg kan ook zijn dat je je behoeften op een ander vlak negeert en je energiegévende processen niet tot bloei laat komen. Je stopt immers al je energie in de energieslurpers. Het kan zich zelfs uiten in frustratie en recalcitrant gedrag. Grappig genoeg zeggen mensen dan dingen als: “Die is het spoor bijster.” Of: “Ze is de weg kwijt”. Dat klopt, maar wat ze eigenlijk bedoelen is dat je niet meer op het pad loopt dat ZIJ van je verwachten. Ondertussen ben jij je eigen pad volledig kwijtgeraakt. Je bent het spoor inderdaad bijster. 

Tijd voor verandering

Je omgevingsfactoren hebben je gevormd en je hebt een pad gekozen. Familie, vrienden, leraren, collega’s of managers hebben verwachtingen en misschien zelfs het pad al voor voor jou uitgestippeld. Lange tijd doe je het best goed op dat pad, je krijgt immers regelmatig een beloning en je omgeving is trots op je. En toch voelt je pad als een duister, doodlopend steegje waarvan je onbewust al weet dat je daar beter niet in had kunnen lopen. Tijd om dit te veranderen en van het uitgesleten paden af te stappen. Het is tijd om je eigen pad te bewandelen, het pad dat al in je DNA is aangelegd. 

Op zoek naar jouw Succes-DNA

Als je zonder oordeel van jezelf en vooral zonder oordeel van een ander jezelf onder de loep neemt, zeg eens eerlijk, zet jij dan al jouw talenten succesvol in? Zit je nog in dat doodlopende steegje of zoef je al lekker over je eigen snelweg? Ga op zoek naar jouw Succes-DNA met de Besting-methode®. Misschien kom je erachter dat je al op de invoegstrook naar jouw snelweg zit of krijg je de bevestiging dat je al op de juiste weg bent en wil je weten welke afslagen je nog meer kan nemen. Misschien heb je het gevoel dat je tegen de muur van de donkere steeg staat. Dan helpt de Besting-methode  je om te keren en de juiste route uit te stippelen. Jouw eigen route!

Vind je pad in Spanje

Tijdens onze workation in Spanje krijg je inzicht in de omstandigheden, je gedrag en in alles wat nodig is voor jou om je eigen succes te creëren. En zit je eenmaal op die snelweg, dan is Besting je navigatie naar nieuwe successen als snelwegen vertakken en je moet kiezen voor een nieuwe afslag. Het leert je signalen te herkennen, je te verbeteren en om bewust keuzes te maken. Jouw keuzes! 

Het resultaat is tot rust komen, opladen en vol energie er succesvol tegenaan kunnen
Arriadh Hotel

Spanje

Jouw persoonlijke route naar succes

Workation deLuxe 1 week

Stap uit de waan van de dag, sta stil bij wie jij echt bent en ontdek wat jou succesvol maakt.
Gun jezelf deze luxe workation waarin je investeert in jezelf en wij uitdagende excursies en de heerlijkste tapas voor jou combineren met onze meest succesvolle training.

Volg ons op onze socials 

Nieuws en inspiratie

Tekeningen workshop Zakelijk tekenen en slim doodlen
Blogs

Zakelijk tekenen en slim doodlen

Ben jij ook zo iemand die tijdens een training, vergadering of telefoongesprek zit te tekenen, te schrijven en te krabbelen? Na de workshop Zakelijk tekenen – Picture your power weet ik dat niet alleen handig is, maar ook nog eens heel slim. Het helpt je bij het structureren en onthouden van informatie en wakkert je creativiteit aan. 

Lees meer
Trea Workation Spanje
Blogs

Nooit te oud om te leren

Met mijn checklist in de hand en mijn DNA als kompas ben ik dit jaar begonnen aan een zoektocht naar een opleiding of training om me als trainer, schrijver en communicatieadviseur verder te ontwikkelen.

Lees meer
Shopping Basket