Jan de zandtovenaar

Zandbulten vullen

Als je boek Het begint in de zandbak heet, hoe leuk is het dan dat je een rondleiding mag krijgen op een zandwinlocatie! Jan van Lenthe, onze buurman weet echt alles van deze indrukwekkende installatie en mag ons op deze dag rondleiden op “zijn” bedrijf Terrazande. Met een golfkarretje rijdt hij ons over het terrein, langs de bulten zand waarvan hij allerlei korreldiktes opsomt. Dat klinkt interessant, want het ene zand is het andere niet. Hij rijdt ons om de zandwin-plas heen waar het proces van zandwinnen eigenlijk begint. Zijn passie voor zand en voor techniek straalt van zijn gezicht.

De ideale mix

Voordat zand in een zandbak ligt gaat er namelijk heel wat aan vooraf, het wordt gewonnen (gezogen) uit de bodem en via een heel stelsel van buizen, zeven en lopende banden gesorteerd op grootte van de korrel. Vervolgens ontstaan er enorme bulten van de verschillende korreldiktes. Maar zo leer ik van Jan, dan ben je er nog niet want elke toepassing vraagt om een andere samenstelling. Zo tovert mijn buurman de ideale mix uit deze enorme bulten zand; een mix voor spelen in de zandbak, metselen of straatwerk inwassen en zo nog veel meer toepassingen.
Onder de enorme zandbulten zit het geheim, een hele lange tunnel met daarin een lopende band. Vervolgens wordt door een hoge koker met bovenin een bedienbare klep de juiste hoeveelheid getapt van elke zandbult. Van elke korreldikte belandt een geheime hoeveelheid op de band, waarna het verzameld en gemengd wordt.

Trots en puur werkgeluk

Wat een fascinerende wereld en wat een passie. Ik zag trots en puur werkgeluk. Dat is precies wat wij iedereen gunnen en onze missie is om een ieder dat geluk te laten ervaren. Onderzoek wijst namelijk uit dat als je gebruik maakt van je aangeboren talenten en daar doelbewust je acties op zet, dat je gelukkiger bent. Hoe? 

Het begint in de zandbak!

Dank voor deze mooie leerzame dag

2023-02-Lancering-Geluksboek-98-Groot.jpeg

16 september in het theater

Van schrijfflow tot blinde paniek

Op 16 september 2023 verklappen wij  alle geheimen van de reis van ons boek in theater de Stoomfabriek in Dalfsen. Wil jij erbij zijn? Reserveer je gratis kaartje. Wees er snel bij want vol = vol!

Ook een boek schrijven?

Van idee tot impact – het stappenplan van jouw boek maak je tijdens onze 5-daagse workation in Twente. 

Meer blogs

Joost Klein Europapa Eurovisie Songfestival
Blogs

Europapa

Met zijn onvergetelijke, creatieve talent houdt Joost Klein Europa al wekenlang in zijn greep. Hoe gaaf is het dat we elk thema uit onze BESTING-methode herkennen in ons Songfestival-lied Europapa en de artiesten achter dit nummer. Dat Joost zaterdag het Eurovisie Songfestival in Malmö gaat winnen, daar twijfelen we niet aan. 

Lees meer
Het geluksboek - Het begint in de zandbak
Blogs

7 tips voor de formatie

De formatie schiet niet echt op. Wij hebben 7 tips voor het formatieproces op een rijtje gezet. Dat doen wij met de 7 thema’s van de BESTING-methode. Tips waar iedereen die een nieuwe route uit wil stippelen, wat aan heeft.

Lees meer
The Passion 2024
Blogs

Pasen, power en The Passion

Pasen? Dat is gooien met eieren, paasvuren aansteken, luisteren naar de Matthäus Passion en natuurlijk … The Passion. Donderdag keek Nederland massaal The Passion 2024. Het talent en de passie spatten van mijn breedbeeld-tv!

Lees meer
Shopping Basket

Informatiemap Spanje

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in de informatiemap voor de workation in Spanje. Na het invullen van je naam en emailadres ontvang je de downloadlink in je mail.
Logo Platform 9

Contact

Ik wil graag
Logo Platform 9