Nieuws en inspiratie

Onze visie op workations en remote werken

De workations schieten als paddenstoelen uit de grond. Als je googelt op ‘workation’ dan krijg je maar liefst 11 miljoen hits. Bovenaan staat een reisorganisatie met als titel: Workation – leven als een digital nomad. Daarmee hebben we direct nog een hippe term te pakken: de digital nomad. En wat doet zo’n nomad? Remote werken natuurlijk! Wij van Platform 9 doen ook nog een duit in het zakje met onze workations onder de Spaanse zon. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat onze visie is op al die hippe termen.

Remote werken

Remote werken betekent niks meer en niks minder dan werken op afstand. Dat hebben we allemaal geleerd in coronatijd: iedereen die een beroep had dat je remote kon uitvoeren, kon ook tijdens de lockdown werken, vergaderen en studeren.

Hybride werken

Na het dringende advies van de overheid om thuis te werken in coronatijd, mogen we weer naar kantoor. Hoera! Dat biedt de mogelijkheid om hybride te werken: een combinatie van remote (thuis of waar dan ook) en op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat veel werkenden (deels) remote willen blijven werken omdat zij thuis productiever zijn, geen reistijd hebben en werk en privé gemakkelijker kunnen combineren. In de (in onze ogen) ideale wereld werk je op basis van vertrouwen en goede afspraken remote als het kan en op kantoor als het moet, bijvoorbeeld om regelmatig je collega’s te spreken en met je team te sparren. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het met ons eens. “Hybride werken heeft de toekomst. Het is een van de leerpunten die we meenemen uit de coronacrisis”, schreef zij in maart 2022 in een brief aan de Tweede Kamer.

Workation

De term workation wordt in de meeste gevallen gebruikt voor een (korte) vakantie op een plek waar je ook een werkplek met WiFi tot je beschikking hebt zodat je dagelijkse werk door kan gaan. Het voordeel is dat je er eens wat vaker op uit kan terwijl je werk of bedrijf niet stilligt. Een paar uurtjes werken en dan lekker relaxen op het strand en ’s avonds nog even je mailtjes beantwoorden. Dit is het soort workation waar reisorganisaties mee adverteren. Vakantie vieren is het doel, af en toe werken de bijvangst.

Digital nomad

De digital nomad gaat een stap verder en heeft zijn of haar werk zo gekozen of ingericht dat het altijd en overal kan. De nomad werkt altijd remote en heeft geen vaste werkplek. De wereld is de werkplek en de nomad woont (een deel van het jaar) op Ibiza of trekt met de camper door Australië, terwijl werk en daarmee inkomsten gewoon doorgaan.

Workation met een doel

Er is ook het soort workation waarbij mensen er een weekend of een week op uitgaan om te werken aan een specifiek doel, waarbij vakantie de bijvangst is. Je bent dan niet op een plek waar je toevallig ook je gewone werk kan doen, maar je ontsnapt bewust even uit je dagelijkse bubbel om je volledig te focussen. Dat werkt prima als je bijvoorbeeld een boek wilt schrijven, een website wilt bouwen of een concept concreet wilt uitwerken. Voor de een is dat een hutje op de hei, voor de ander een tent in het bos. Voor ons is dat Vlieland. Zodra we op de boot stappen zijn we weg. Op Vlieland is het idee voor Platform 9 ontstaan en verder uitgewerkt, daar is onze website gebouwd, daar schrijven we ons boek en daar maken we plannen voor onze workations op Vlieland, in de Wieden of in Spanje, omdat we iedereen die focus en inspiratie gunnen.

Workation 2.0 van Platform 9

En dan komen we vanzelf bij de Workation 2.0 van Platform 9. Onze workations draaien niet om je werk, maar je gaat werken aan je eigen ontwikkeling en nieuwe inzichten. Het is een combinatie van focus, inspiratie en vakantiegevoel met onze unieke BESTING®-methode. We doen dat op de mooiste plekken in binnen- en buitenland. Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt en organiseren onvergetelijke excursies die naadloos aansluiten bij de workshops. Het programma geeft inzichten en je (her)ontdekt stap voor stap jouw eigen pad naar succes.

 

Blog gepost vanaf de waddenzeePS Deze blog is gepost vanaf de Waddenzee, geschreven op Vlieland, in de Bolder om precies te zijn. Een heerlijke plek op camping Stortemelk waar we in boshuisje de Zwever met het ruisen van de golven van de Noordzee op de achtergrond een week lang aan ons boek over de BESTING-methode hebben gewerkt. 

 

Nieuwsgierig naar ons boek? 

Mail ons even dan plaatsen we je op de early bird-lijst info@platform9.nl 

Arriadh Hotel

Spanje

Jouw persoonlijke route naar succes

Workation deLuxe 1 week

Stap uit de waan van de dag, sta stil bij wie jij echt bent en ontdek wat jou succesvol maakt. Gun jezelf deze luxe workation. Wij combineren in Spanje onvergetelijke excursies en de heerlijkste tapas met onze meest succesvolle training. 

Volg ons op onze socials 

Nieuws en inspiratie

Op reis - Caminito del Rey - Spanje
Blogs

Op reis met filosofen

‘Een goede reiziger heeft geen vastomlijnde plannen en de aankomst is niet zijn doel’, las ik. Door de wijze woorden van de Chinese filosoof Lao Zi realiseerde ik me dat ik kan blijven reizen en onderweg brokjes kennis bij elkaar sprokkelen.

Lees meer
De hel van 2005 - HT sloeproeien van Harlingen naar Terschelling
Blogs

De hel van 2005

Na nog geen 5 minuten roeien waren we doorweekt van de ijskoude golven die over de boorden klotsten, maar we gingen ervoor, we hingen aan de riemen alsof ons leven ervan afhing en de stuurvrouw sleepte ons door elke zwaarbevochten meter heen. Op gezette tijden gluurde ik even over mijn schouder en zag in de verte de Brandaris. Daar moesten we heen, daar was de haven, daar was het warm.

Lees meer
Blogs

Onze visie op workations en remote werken

Als je googelt op ‘workation’ dan krijg je maar liefst 11 miljoen hits. Bovenaan een hippe term “leven als een digital nomad”. Wij van Platform 9 doen ook nog een duit in het zakje met onze workations onder de Spaanse zon. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat onze visie is op al die hippe termen.

Lees meer
Shopping Basket