Onze visie op workations en remote werken

De workations schieten als paddenstoelen uit de grond. Als je googelt op ‘workation’ dan krijg je maar liefst 11 miljoen hits. Bovenaan staat een reisorganisatie met als titel: Workation – leven als een digital nomad. Daarmee hebben we direct nog een hippe term te pakken: de digital nomad. En wat doet zo’n nomad? Remote werken natuurlijk! Wij van Platform 9 doen ook nog een duit in het zakje met onze workations onder de Spaanse zon. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat onze visie is op al die hippe termen.

Remote werken

Remote werken betekent niks meer en niks minder dan werken op afstand. Dat hebben we allemaal geleerd in coronatijd: iedereen die een beroep had dat je remote kon uitvoeren, kon ook tijdens de lockdowns werken, vergaderen en studeren.

Hybride werken

Na het dringende advies van de overheid om thuis te werken in coronatijd, mogen we weer naar kantoor. Hoera! Dat biedt de mogelijkheid om hybride te werken: een combinatie van remote (thuis of waar dan ook) en op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat veel werkenden (deels) remote willen blijven werken omdat zij thuis productiever zijn, geen reistijd hebben en werk en privé gemakkelijker kunnen combineren. In de ideale wereld werk je op basis van vertrouwen en goede afspraken remote als het kan en op kantoor als het moet, bijvoorbeeld om je collega’s te spreken en met je team te sparren. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het met ons eens. “Hybride werken heeft de toekomst. Het is een van de leerpunten die we meenemen uit de coronacrisis”, schreef zij in maart 2022 in een brief aan de Tweede Kamer.

Workation

De term workation wordt in de meeste gevallen gebruikt voor vakantie op een plek met goede WiFi en een bureau of keukentafel, zodat je dagelijkse werk door kan gaan terwijl je vakantie viert. Het voordeel is dat je er eens wat vaker op uit kan terwijl je werk of bedrijf niet stilligt. Een paar uurtjes werken en dan lekker relaxen op het strand en ’s avonds nog even je mailtjes beantwoorden. Dit is het soort workation waar reisorganisaties mee adverteren. Vakantie vieren is het doel, af en toe werken de bijvangst.

Digital nomad

De digital nomad gaat een stap verder en heeft zijn of haar werk zo gekozen of ingericht dat het altijd en overal kan. De nomad werkt altijd remote en heeft geen vaste werkplek. De wereld is de werkplek en de nomad woont op Ibiza of trekt met de camper door Australië, terwijl werk en daarmee inkomsten gewoon doorgaan.

Workation met een doel

Er is ook het soort workation waarbij mensen erop uitgaan om te werken aan een specifiek doel, waarbij vakantie de bijvangst is. Je ontsnapt bewust even uit je dagelijkse bubbel om je volledig te focussen. Dat werkt prima als je bijvoorbeeld een boek wilt schrijven, een website wilt bouwen of een concept concreet wilt uitwerken. Voor de een is dat een hutje op de hei, voor de ander een tent in het bos. Wij gaan het liefst naar Vlieland of naar Spanje. Zodra we op de boot stappen zijn we weg. Op Vlieland is het idee voor Platform 9 ontstaan en verder uitgewerkt, daar hebben we onze website gebouwd, daar schrijven we ons boek en daar maken we plannen voor onze workations op Vlieland, in de Wieden of in Spanje, omdat we iedereen die focus en inspiratie gunnen.

Workations van Platform 9

Onze workations draaien niet om je werk, maar je gaat werken aan je eigen ontwikkeling en nieuwe inzichten. Het is een combinatie van focus, inspiratie en vakantiegevoel met onze unieke BESTING®-methode. We doen dat op de mooiste plekken in binnen- en buitenland. Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt en organiseren onvergetelijke excursies die naadloos aansluiten bij de workshops. Het programma geeft inzichten en je (her)ontdekt stap voor stap jouw eigen pad naar succes.

 

PS Deze blog is gepost op de Waddenzee, vanaf de veerboot, geschreven op Vlieland, in de Bolder om precies te zijn. Een heerlijke plek op camping Stortemelk waar we in boshuisje de Zwever met het ruisen van de golven van de Noordzee op de achtergrond een week lang aan ons boek over de BESTING-methode hebben gewerkt. Op 9 februari 2023 lanceerden wij ons geluksboek Het begint in de zandbak – een boek over succes, talent en geluk vanuit je eigen DNA. 

 

 

Meer blogs

Het geluksboek - Het begint in de zandbak
Blogs

BESTING-tips voor de formatie

‘BESTING, die methode van jullie, waar gáát dat eigenlijk over?’ Die vraag werd onlangs aan ons gesteld. Wij geloven erin, wij werken ermee en wij

Lees meer
The Passion 2024
Blogs

Pasen, power en The Passion

Pasen? Dat is gooien met eieren, paasvuren aansteken, luisteren naar de Matthäus Passion en natuurlijk … The Passion. Donderdag keek Nederland massaal The Passion 2024. Het talent en de passie spatten van mijn breedbeeld-tv!

Lees meer
Boekenweek in bibliotheek Deventer
Blogs

7 tips voor de leukste Boekenweek

De jaarlijkse Boekenweek! Een mooie week om … tja, wat doe je eigenlijk in de Boekenweek? Wij hebben 7 tips voor de leukste Boekenweek. En natuurlijk gelden die ook voor de rest van het jaar.

Lees meer
Shopping Basket

Informatiemap Spanje

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in de informatiemap voor de workation in Spanje. Na het invullen van je naam en emailadres ontvang je de downloadlink in je mail.
Logo Platform 9

Contact

Ik wil graag
Logo Platform 9