Nooit te oud om te leren

Caminito del Rey vrouwenpower en solidariteit

2021 was in alle opzichten een jaar dat goed was voor mijn ontwikkeling. Als woordvoerder in het coronacrisisteam van de GGD hield ik me staande in het hart van de coronacrisis en als ouwe rot in het communicatievak heb ik in die rol meer geleerd dan ik voor mogelijk hield. Ik leerde ook lessen die ik liever niet had geleerd en werd soms keihard geconfronteerd met mensen die respectloos respect eisten en hun mening ventileerden door te schelden, intimideren, bedreigen en door ongegeneerd fake news te verspreiden. Ik leerde daarmee om te gaan en het van me af te zetten.

What doesn't kill you makes you stronger

Telkens als je iets nieuws leert prikkel je je brein, je daagt jezelf uit, je groeit en je zelfvertrouwen krijgt een boost. Ook van de harde levenslessen, want what doesn’t kill you makes you stronger. De lessen uit 2021 hielpen me om in 2022 keuzes te maken. Ik wil vooral meer tijd. Geen bestuursfuncties meer (check), stoppen met roeien (check), net iets minder werken en minder ‘moeten’ (best lastig voor een happyholic). Het geeft ruimte in mijn hoofd waardoor ik zin krijg om nieuwe dingen te doen en nieuwe dingen te leren. Niet omdat het moet of omdat het leven het op mijn pad smijt, maar omdat ik er zin in heb en omdat je nooit te oud bent om te leren.

In de flow

Onze eigen BESTING®-methode heeft als uitgangspunt je eigen DNA. Als ik de dingen doe waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waardoor ik in die beroemde ‘flow’ kom en ik er energie van krijg in plaats van dat het energie kost, dan doe ik de dingen vanuit mijn eigen unieke DNA. Dan ben ik op de goede weg en volg ik mijn eigen kompas. Of het nu gaat om de keus voor de volgende opdracht of om iets nieuws te leren.

Ontwikkeling

Ik kreeg de kans om aan de slag te gaan bij de gemeente Apeldoorn als senior communicatieadviseur in het Actieteam Oekraïne. Mijn hart ging er sneller van kloppen (check) en ik wilde niet meer dan 28 uur werken (daar was wat overtuigingskracht voor nodig van mijn kant, maar … check!). Na een maand heb ik het gevoel dat ik daar prima op mijn plek ben. Hectiek en uitdaging (hou ik van), fijn team (belangrijk voor mij) en omdat ik niet eerder voor een gemeente heb gewerkt is deze werkplek goed voor mijn ontwikkeling (check).  Ik ben tenslotte nog lang niet te oud om te leren! Ik werk elke dag in mijn eigen flow en ik kan alle vakjes op mijn BESTING-checklist afvinken. En nu ga ik met mijn checklist in de hand op zoek naar een opleiding of training die bij me past.  

Nog meer energie, plezier en flow

Met mijn checklist in de hand en mijn DNA als kompas ben ik dit jaar begonnen aan een zoektocht naar een opleiding of training om me als trainer, schrijver en communicatieadviseur verder te ontwikkelen. Goede trainingen zijn niet goedkoop en ik steek mijn tijd, energie en geld graag in dingen die mij nog meer energie, plezier en flow opleveren. Maar over die zoektocht lees je meer in mijn volgende blog. 

Workation onder de Spaanse zon

Wil jij je ook je persoonlijke BESTING-checklist? Ga mee op workation naar Spanje en ontdek jouw eigen route naar meer flow en balans. Op onze workation doe je dat volledig verzorgd op een adembenemende plek met elke dag een boeiende workshop en een onvergetelijke excursie. Meer weten? Neem even contact met ons op en we vertellen je er alles over.  

Meer blogs

Joost Klein Europapa Eurovisie Songfestival
Blogs

Europapa

Met zijn onvergetelijke, creatieve talent houdt Joost Klein Europa al wekenlang in zijn greep. Hoe gaaf is het dat we elk thema uit onze BESTING-methode herkennen in ons Songfestival-lied Europapa en de artiesten achter dit nummer. Dat Joost zaterdag het Eurovisie Songfestival in Malmö gaat winnen, daar twijfelen we niet aan. 

Lees meer
Het geluksboek - Het begint in de zandbak
Blogs

7 tips voor de formatie

De formatie schiet niet echt op. Wij hebben 7 tips voor het formatieproces op een rijtje gezet. Dat doen wij met de 7 thema’s van de BESTING-methode. Tips waar iedereen die een nieuwe route uit wil stippelen, wat aan heeft.

Lees meer
The Passion 2024
Blogs

Pasen, power en The Passion

Pasen? Dat is gooien met eieren, paasvuren aansteken, luisteren naar de Matthäus Passion en natuurlijk … The Passion. Donderdag keek Nederland massaal The Passion 2024. Het talent en de passie spatten van mijn breedbeeld-tv!

Lees meer
Shopping Basket

Informatiemap Spanje

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in de informatiemap voor de workation in Spanje. Na het invullen van je naam en emailadres ontvang je de downloadlink in je mail.
Logo Platform 9

Contact

Ik wil graag
Logo Platform 9