Nieuws en inspiratie

Kraak de code

Fascinerend DNA - kraak de code

Ik heb een fascinatie voor speurwerk. Politie-thrillers, opsporingsmethoden, ik vind het heerlijk en kan me helemaal verliezen in een goede crimi. En dat zit niet alleen in het lekkere ontspannen “filmpje-kijken”. Het zit ook in de technieken en psychologie. Hoe men met vingerafdrukken en DNA de kenmerken van een dader analyseren. Heerlijk!

Je bent uniek !

Dat DNA is zoiets bijzonders, kijk maar eens naar een foto van het DNA. Een beeld van een ingenieus in elkaar verweven streng. Het lijkt haast glasvezel 2.0. Bedenk eens dat in jouw lijf 100.000 miljard cellen zitten en dat elke cel in jouw lichaam een kern heeft met daarin jouw DNA. Elke kern bevat chromosomen en die bestaan weer uit genen. Echt alle cellen in je lichaam zijn hieruit opgebouwd en bevat jouw kenmerken. Het bepaalt de kleur van je ogen, de vorm van je neus, eigenschappen als muzikaliteit en ook karaktertrekjes. Alles bij elkaar maakt dat je uniek bent.
Je krijgt je DNA via je moeder en je vader dat verandert niet. Maar hoe onze eigenschappen naar voren komen hangt ook af van de omstandigheden. Nature versus Nurture. Omgevingsfactoren hebben invloed op onze groei. Of het nu een cel is of een eigenschap die je wilt laten groeien. Omgevingsfactoren versterken of onderdrukken.

Jouw succes is ook een code

Door het te bestuderen, analyseren en in kaart te brengen leer je het te begrijpen. Door het vervolgens te voeden en in te zetten binnen de beste omstandigheden kan je jouw talenten nog beter tot zijn recht laten komen. Net zoals je ook je lichaam moet voeden en onderhouden. Pas dan voel je dat het lekker gaat, dat het vanzelf gaat en dat je energie oplaadt.

Tijdens onze workations inspireren we je om die code voor jou te kraken. Aan de hand van de door ons ontwikkelde Besting methode maak je je eigen analyse en ontwikkel jij je persoonlijke Besting-checklist. Deze methode is uniek en stelt jou in staat om keuzes te maken die wél bij je passen. 

Je ontdekt wat jij nodig hebt om succesvol en vol energie te leven.
 
Meer over de Besting methode:

Kraak de code met Platform 9

loslaten met yoga op vlieland in de herfst

Workation op Vlieland

Ga mee naar Vlieland waar de zeewind gevuld is met rust, ruimte, inspiratie en nieuwe inzichten. 

Workation Spanje Pool

Workation in Spanje

Geniet van een luxe workation met een boeiend programma onder de Spaanse zon. (Her)ontdek je ambities met het lef om ze waar te maken.

 

Heb je een persoonlijk loopbaanbudget? 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer nieuws en inspiratie

Het bloemetje van ICQ
Inspiratie

Internet? Niks voor mij …

Het is vandaag de Dag van het Internet! Herinner jij je je eerste kennismaking nog met het WereldWijdeWeb? Ik weet nog dat ik dacht: “Dat wordt nooit wat met dat internet…”

Lees meer
Fascinerend DNA - kraak de code
Inspiratie

Kraak de code

Ik heb een fascinatie voor speurwerk. Politie-thrillers, opsporingsmethoden, ik vind het heerlijk en kan me helemaal verliezen in een goede

Lees meer
Shopping Basket

Ik wil graag contact

Logo Platform 9