Nieuws en inspiratie

Internet? Niks voor mij …

Het bloemetje van ICQ

Het is vandaag de Dag van het Internet! Herinner jij je eerste kennismaking nog met het WorldWideWeb? Ik wel. Het was ergens begin jaren negentig toen Helga mij stuiterend van enthousiasme uitnodigde voor een wijntje bij haar thuis. Want dan kon ik gelijk Het Internet zien.

Internet? Niks voor mij

Ik werd achter de computer gezet en na veel gekraak en gepiep was daar … Het Internet! Helga kon haar enthousiasme nauwelijks onderdrukken. Ik zat erbij en keek ernaar. “En nu kan je iets opzoeken”, tetterde ze in mijn oor. “Ja, toe maar, doe dan!” Ik kon niks beters bedenken dan ‘ZEE’ en er verscheen een lap tekst met informatie over de zee. Van daaruit kwam ik bij een zeekomkommer, een blauwe vinvis en parende zeepaardjes en dat was het dan. Mijn eerste kennismaking met Het Internet. Ik deed nog een poging tot enthousiasme terwijl ik dacht: “Dat wordt nooit wat, met dat internet….”

Snovana en de SpaceCowboy

Maar ook ik ontkwam er niet aan en er kwam een Personal Computer (PC) via het PC-privé-project met een aansluiting op het WereldWijdeWeb en mijn eerste echte e-mailadres. Ik had ergens gehoord of gelezen dat je beter niet je eigen naam kon gebruiken in je e-mailadres, dus bedacht ik snovana@hotmail.com. 

Daarna kwam het nieuwste van het nieuwste: chatten via ICQ (I Seek You). Er ging een wereld voor me open: je kon zomaar in contact komen met iedereen in de hele wereld! Tot ene SpaceCowboy Snovana uitnodigde voor een potje cybersex. Toen zag ik pas dat ik best een sexy mailadres had gekozen. Ik heb de computer van schrik wekenlang niet aangeraakt en mijn mailadres aangepast. Exit Snovana …

Spees van Trees

De volgende ontwikkeling was de Space en op mijn eigen Space kon ik alles wat ik schreef – al mijn columns, doldwaze sloeproei-avonturen en gekke gedachtenkronkels – met 1 druk op de knop zelf publiceren. De hele wereld kon alles lezen wat ik schreef! Nou ja, om precies te zijn: de 15 mensen die wel eens op de Spees van Trees kwamen. Ik schreef graag en stuurde mijn stukkies al van jongs af aan naar bladen en kranten, hopend op een hoekje in de Tina, de Donald Duck, de Stentor of de Ouders van Nu, maar nu kon ik het gewoon zelf doen. Vanaf dat moment was ik om. 

De schrijver

Ik studeerde journalistiek en ik ben schrijver en communicatieadviseur geworden, run mijn eigen bedrijf én Platform 9. Ik sta (bijna) overal voor open, maak graag kennis met nieuwe ontwikkelingen, producten, ideeën en opvattingen. Er zit nog altijd een kritische, nieuwsgierige en onderzoekende journalist in mij. Wat is het precies, wat kan ik ermee en wat heb ik eraan? Als het om zakelijke ontwikkelingen gaat vraagt de ondernemer in mij zich af: what’s in it for me en what’s in it voor mijn klant? De volgende stap is: al dat nieuws zelf doen, leren en ontdekken.

De visionair

En Helga? Zij is de visionair in dit verhaal. Zij startte in de jaren ’90 met haar eerste bedrijf: ComPage (later HB-one) en bouwde websites. Terwijl ik het opgaf bij de zeekomkommer, zag zij al een glorieuze toekomst voor internet en zei daarover in een interview: “De echte doorbraak komt als je het gewoon op je televisie in de huiskamer kunt bekijken. Dan zal het teletekst vervangen, omdat het kleurrijker is en veel uitgebreider.” De journalist keek haar aan en dacht er het zijne van…

1 + 1 = Platform 9

Wat ik heb met schrijven en publiceren, heeft Helga met bouwen, creëren en techniek. Na haar eerste website volgden er nog veel meer, zodat alles wat mensen zoals ik aan de ‘voorkant’ willen laten zien, aan de ‘achterkant’ gewoon werkt zoals het hoort. Al vanaf de kleuterschool zijn we vriendinnen, vullen we elkaar aan en versterken we elkaar. In 2019 besloten we onze krachten zakelijk te bundelen: 1 + 1 = Platform 9.  

Sinds de zomer van 2021 bouwen we samen met financieel businesscoach Mariska Boer en gecertificeerd wandelcoach Christina Weenk aan de toekomst van Platform 9. Blijf op de hoogte, volg ons op onze socials. 

Op workation met de schrijver en de visionair

loslaten met yoga op vlieland in de herfst

Workation op Vlieland

Ga mee naar Vlieland waar de zeewind gevuld is met rust, ruimte, inspiratie en nieuwe inzichten. 

Workation Spanje Pool

Workation in Spanje

Geniet van een luxe workation met een boeiend programma onder de Spaanse zon. (Her)ontdek je ambities met het lef om ze waar te maken.

 

Heb je een persoonlijk loopbaanbudget? 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Nieuws en inspiratie

Op reis - Caminito del Rey - Spanje
Blogs

Op reis met filosofen

‘Een goede reiziger heeft geen vastomlijnde plannen en de aankomst is niet zijn doel’, las ik. Door de wijze woorden van de Chinese filosoof Lao Zi realiseerde ik me dat ik kan blijven reizen en onderweg brokjes kennis bij elkaar sprokkelen.

Lees meer
De hel van 2005 - HT sloeproeien van Harlingen naar Terschelling
Blogs

De hel van 2005

Na nog geen 5 minuten roeien waren we doorweekt van de ijskoude golven die over de boorden klotsten, maar we gingen ervoor, we hingen aan de riemen alsof ons leven ervan afhing en de stuurvrouw sleepte ons door elke zwaarbevochten meter heen. Op gezette tijden gluurde ik even over mijn schouder en zag in de verte de Brandaris. Daar moesten we heen, daar was de haven, daar was het warm.

Lees meer
Blogs

Onze visie op workations en remote werken

Als je googelt op ‘workation’ dan krijg je maar liefst 11 miljoen hits. Bovenaan een hippe term “leven als een digital nomad”. Wij van Platform 9 doen ook nog een duit in het zakje met onze workations onder de Spaanse zon. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat onze visie is op al die hippe termen.

Lees meer
Shopping Basket

Contact

Logo Platform 9