Nieuws en inspiratie

Do what you love (en doe het met focus)

Platform 9 wijst je de weg

“You got to find what you love. The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking”, zei Steve Jobs in een toespraak voor studenten. Ik heb het gevonden en jij?

Doen waar ik van hou

Een belangrijke reden om op 1 januari 2015 ontslag te nemen was dat ik weer echt met mijn vak bezig wilde zijn, dat ik wilde doen waar ik goed in ben en waar ik van hou. De opdrachten zijn veranderd, er zijn nieuwe opdrachtgevers, plannen zijn gewijzigd en er zijn nieuwe initiatieven, maar de kern van mijn bedrijf is hetzelfde gebleven. Het omschrijft in 4 woorden wat mijn talent is, waar mijn passie ligt en waar ik op focus: iedereen heeft een verhaal!

Denk je nu: Wacht even. Leuk hoor, dat houden van, maar mijn werk draait toch om mijn klant, mijn opdrachtgever, mijn omzet? De kachel moet toch branden?

Jazeker, maar als je daarop focust, dan ‘loopt het niet lekker’. Als je je persoonlijke drijfveren negeert, wordt je werk er niet gemakkelijker op en zeker niet leuker. Misschien ben je de focus en je eigen passie en ambities in de loop van de jaren en in de waan van de dag uit het oog verloren. Ook ik ben in de afgelopen jaren wel eens meegesleurd in die waan. Bijvoorbeeld door toch die ene opdracht aan te pakken, ondanks de waarschuwingssignalen van mijn onderbuik. Ik wilde graag van dienst zijn, het bracht geld in het laatje of ik vond het lastig om nee te zeggen. Maar ik heb ontdekt dat ik op mijn best ben als ik doe wat me raakt en waar ik in geloof. Mijn klanten zien dat, komen graag bij me en komen net zo graag nog eens terug.

Wat is jouw ambitie?

Wat is jouw ambitie? Waar geloof jij in? Heb jij al gevonden waar je van houdt? Heb jij zin om deze uitdagende zoektocht aan te gaan? In onze workations ga je het (her)ontdekken met inspirerende voorbeelden en vragen die je echt naar de kern brengen. Misschien voor het eerst, omdat je net begonnen bent als ondernemer of in een nieuwe baan. Misschien omdat je al langer het gevoel hebt dat er meer is, dat je je echte drijfveren uit het oog verloren bent. In een workation ga je op ontdekkingsreis. Misschien herontdek je je diepste drijfveren of ontdek je gloednieuwe ambities zodat je klaar bent voor een carrièreswitch. 

Do what you love - Steve Jobs

(Her)ontdek waar jij van houdt met Platform 9

Workation op Vlieland

Ga mee naar Vlieland waar de zeewind gevuld is met rust, ruimte, inspiratie en nieuwe inzichten. 

Workation voor ondernemers met uitzicht op het Zwartewater bij Zwartsluis

Workation de Wieden

Duik je in een inspirerend programma met focus op je eigen succes-DNA. Ontdek wie jij bent en wat jou succes geeft.

Meer nieuws en inspiratie

Het bloemetje van ICQ
Inspiratie

Internet? Niks voor mij …

Het is vandaag de Dag van het Internet! Herinner jij je je eerste kennismaking nog met het WereldWijdeWeb? Ik weet nog dat ik dacht: “Dat wordt nooit wat met dat internet…”

Lees meer
Fascinerend DNA - kraak de code
Inspiratie

Kraak de code

Ik heb een fascinatie voor speurwerk. Politie-thrillers, opsporingsmethoden, ik vind het heerlijk en kan me helemaal verliezen in een goede

Lees meer
Shopping Basket