Storytelling met al je zintuigen

Ik geloof in de kracht van verhalen. Al vanaf het begin der tijden is dat de manier waarop we communiceren. We vertelden elkaar verhalen bij het licht van de vlammen in de grot en leerden zo wijze levenslessen. In de Middeleeuwen brachten rondreizende verhalenvertellers en marktkooplieden het nieuws naar de marktpleinen van dorpen en steden.

Storytelling

Vraag je je af of storytelling iets is voor jou, je werk of je bedrijf? Het antwoord daarop is volmondig: ja! Wat je met de beste PowerPoint Presentatie, flitsende grafieken en indrukwekkende cijfers niet bereikt, bereik je wel met een verhaal: boeien, verbinden en vertrouwen. 

Tip: Zintuigen

In een echt verhaal gebruik je al je zintuigen. Je kan vertellen op welke datum je precies besloot om ondernemer te worden of om die carrièreswitch te maken. Veel beter is het om te vertellen over die baan waar je elke ochtend met moeite voor je bed uit kwam en waar de koffie naar slootwater smaakte, waarbij de rillingen je over de rug liepen. Vertel over het moment dat je je laatste slok lauwe koffie achterover had geslagen, na weer een eindeloze vergadering, hoe je je voelde, wat je zag toen je dacht: ‘Nu gaat het roer om!’ 

Zo begint een goed verhaal. 

Hoe het niet moet

In dit filmpje zie je hoe een verkoper een gloednieuw product aan de man probeert te brengen; een innovatief idee dat de wereld compleet kan veranderen. Het lukt hem niet om zijn verhaal overtuigend te brengen. Hij vergat te vertellen hoe het voelt, ruikt en klinkt, wat het met hem doet en dat een gebraden kippetje lekkerder smaakt dan een rauwe kip. Denk even aan deze verkoper, de volgende keer als je iemand vertelt over jouw werk. 

Meer blogs

Overgqng naar powervrouw
Blogs

Overgang naar powervrouw

Laten we het eens hebben over de overgang. Niet over opvliegers en slapeloze nachten, maar over adrenalinestoten en wat we allemaal kunnen doen met al die extra tijd die we wakker doorbrengen! Laten we het hebben over de overgang naar powervrouw!

Lees meer
Op reis - Caminito del Rey - Spanje
Blogs

Opleidingsbudget voor een nieuwe koers

Heb je een opleidingsbudget? Doe er iets mee! Er valt nog zoveel te ontdekken en te leren en je kan altijd een nieuwe koers uitstippelen, ongeacht je functie, leeftijd of persoonlijke

Lees meer
Zandbulten vullen
Blogs

Jan de zandtovenaar

Als je boek Het begint in de zandbak heet, hoe leuk is het dan dat je een rondleiding mag krijgen op een zandwinlocatie! Jan van Lenthe, onze buurman weet echt alles van deze indrukwekkende installatie en mag ons op deze dag rondleiden op “zijn” bedrijf Terrazande.

Lees meer
Shopping Basket

Informatiemap Spanje

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in de informatiemap voor de workation in Spanje. Na het invullen van je naam en emailadres ontvang je de downloadlink in je mail.
Logo Platform 9

Contact

Ik heb een vraag:
Ik meld mij aan voor:
Logo Platform 9