Persoonlijke effectiviteit

Mindmapping gebruiken om je ambities te verwezenlijken

Mindmapping gebruiken om je ambities te verwezenlijken

Mindmap en persoonlijke effectiviteit

Mindmapping helpt je om overzicht te houden in je werk en iets te doen met je ideeën en ambities. Barst jij van de ideeën, maar lukt het je niet om ze effectief uit te werken? Verdwaal je soms in je eigen aantekeningen en to do lijstjes? Businesscoach Mariska Boer maakt je wegwijs in mindmapping. In de training Persoonlijke effectiviteit met mindmapping leert ze je hoe het werkt én hoe je jouw mindmap omvormt tot een roadmap waarmee je je visie en ambities bepaalt op korte en lange termijn. 

Wat is mindmapping?

Mindmapping betekent letterlijk: je geest in kaart brengen. Als je nadenkt ontstaan er in je hoofd beelden, ideeën en woorden, die vervolgens weer tot nieuwe gedachtenkronkels leiden. Mindmapping helpt je om je gedachten te ordenen en op een effectieve manier aantekeningen te maken. Je brengt met mindmapping op een creatieve manier alle aspecten van een onderwerp in kaart en onderscheidt hoofdzaken van bijzaken. Het helpt je om je ambities te verwezenlijken en je route naar succes uit te stippelen. 

Waarom werkt mindmapping zo goed?

Mensen zijn visueel ingesteld. Een post op social media heeft meer effect met een goede afbeelding of een mooie filmpje. Een foto zegt nog altijd meer dan 1.000 woorden. Mindmapping sluit aan bij de manier waarop onze hersenen werken: niet in lijstjes, strakke aantekeningen en prachtige volzinnen, maar in kleuren, losse woorden en organische vormen. Daarom werkt mindmapping zo goed.

Waarvoor kan je mindmapping gebruiken?

Mindmapping kan je gebruiken bij het plannen van een project of opdracht, het oplossen van een probleem of vraagstuk, het organiseren van een activiteit, het werken aan je doelen en ambities of het voorbereiden van een presentatie, workshop of netwerkbijeenkomst. Met mindmapping leg je je ideeën, ingevingen en gedachtenkronkels gestructureerd vast zodat je er ook daadwerkelijk mee aan de slag kan.

De voordelen van mindmapping

o          creatief denken

o          gemakkelijk en effectief brainstormen

o          details in beeld

o          informatie en ideeën visueel structureren

o          verbanden zien

o          informatie beter onthouden

o          tijd besparen

o          rust en overzicht in je werk

o          meer persoonlijke effectiviteit

Werk effectief, ambitieus en met meer rust, overzicht en creativiteit

Waar

Workshop op locatie

Duur

Dagdeel

Door

Mariska Boer van Geldwijs Ondernemen

Aantal deelnemers

Minimaal 5 maximaal 8

Investering

Workshop € 350,00 p.p.

Inclusief

Koffie, thee en water

Meer workshops en presentaties

Vorige
Volgende
Shopping Basket

Even over

Persoonlijke effectiviteit

Logo Platform 9