Nieuws - Tips - aanbiedingen

21 februari 2020
tip van Trea ten Kate

Laat je bedrijf zien door jezelf te laten zien

“Als ondernemer ben je trots op je bedrijf, producten en diensten. Je wilt graag dat iedereen dat weet en een mooie kop in de media is goud waard. Toch is dat niet zo eenvoudig. Media besteden aandacht aan nieuws en de verhalen achter het nieuws. Ze zijn er niet om jouw bedrijf voor het voetlicht te brengen. Als ‘kleine’ zelfstandige (zzp, mkb) bén jij jouw bedrijf. Jij bent degene die zich vol overgave inzet voor jouw klanten. Er is geen betere manier om jouw bedrijf te laten zien, dan door jezelf te laten zien. Daarom reageer ik op oproepjes van journalisten in de Facebookgroep RUM (Roept u Maar). Ik reageer niet als Platform 9, maar als Trea ten Kate. Ik zoek naar onderwerpen en persvragen waar ik mezelf als deskundige kan laten zien, waar ik een mening over heb of waar ik een (persoonlijke) boodschap mee uit kan dragen. Ik laat mezelf zien, wat best spannend is, en breng daarmee ook Platform 9 en mijn andere zakelijke initiatieven onder de aandacht.”

Handige links
Over Trea

Tip van Trea: Wees

Aanbieding

21 t/m 27 juni: Online onder de Spaanse zon

Bouw je eigen website met rust, ruimte en creativiteit onder de Spaanse zon. Boek voor 1 maart en ontvang € 300 vroegboekkorting of neem gratis een gast mee t.w.v. € 500

Binnenkort

27 februari: Workshop Werkende Webteksten

In de workshop Werkende webteksten schrijven ga je de teksten op jouw website (her)schrijven zodat jouw ideale klant niet wegklikt, maar doorscrolt.

Favoriete app van Helga de Boer

Gemakkelijk de weg vinden zonder boetes

“Ik gebruik graag de app WAZE, zowel zakelijk als privé. Het is een hele fijne en overzichtelijk navigatie-app, gecombineerd met Flitsmeister. Als ondernemer ben ik vaak op pad. Met de app vind ik gemakkelijk de weg, ben ik op tijd bij mijn klanten én weet ik waar de flitsers staan.” 

Over Helga

App van Helga:

3 vragen aan Jojanneke Krabbe, deelnemer Online in 1 weekend

"Ik sta zelf aan het roer"

Wat was het resultaat van deelname aan Online in 1 weekend?

“Ik kan nu heel helder onze drive en onze passie verwoorden en we hebben nu onze website. We hebben al honderden positieve reacties als: ‘Helemaal jullie’, ‘Sympathieke site’ en ‘We komen zeker’. Wat een fijne start van ons bedrijf! Tot slot heb ik hele leuke contacten overgehouden aan het weekend. De deelnemers zijn allemaal bevlogen ondernemende mensen. Dit geeft nog meer energie aan mijn leven!!”

Hoe was de sfeer?

“Ik had tijdens het weekend allemaal mede-ondernemers om me heen. Het was gezellig en vol positieve energie. Leuke muziekjes, een afwisselend programma en het lekkere eten droegen hier ook aan bij. Daarnaast was de sfeer ook professioneel. Ik heb het gevoel dat ik ondersteund ben door twee top-vakvrouwen. Trea kan echt mooi schrijven. Dankzij haar heb ik mijn teksten enthousiasmerend, bondig, tot de kern en met een laagje humor geschreven. Technisch gezien is Helga een kei. Ze weet alle stappen en logica in WordPress. Ze heeft ook de meest logische pakketten en plugins al vooraf uitgezocht.”

Heeft de workshop een bijdrage geleverd aan jouw onafhankelijkheid als ondernemer?

“Absoluut! Ik kan zelf onze website beheren en aanpassen. Als ons bedrijf in een andere fase komt en we ons anders willen presenteren, dan kan ik dat gewoon zelf doen. Ik sta zelf aan het roer. Hiernaast blijven Helga en Trea op de achtergrond. Kom je ergens niet uit, kun je gewoon naar 1 van de Werkcafé’s gaan en ondersteunen ze je. Een heel fijn en warm gevoel!”

Platform 9 Nieuws

Partnerbijeenkomst

Op 31 januari vond de 2e Platform 9 Partner bijeenkomst plaats. We werden hartelijk ontvangen door Jacco en Jojanneke in De geschilde aardappel in Zwartsluis. Met 9 ondernemers hebben we een geweldig inspirerende ochtend gehad. Het borrelde en bruiste van ideeën en ondernemerszin! Een aantal van hen heeft zich inmiddels bij ons aangesloten en de komende tijd wordt ons aanbod aangevuld met nieuwe workshops, voor én door steeds meer ondernemers.

Platform 9 in het Provinciehuis

"In korte tijd kreeg je inzicht in hoe je jezelf presenteert. De workshopleidster gaf vertrouwen. Zij deed het fantastisch", aldus een van de deelnemers aan de workshop Why tell me why op 13 februari vond in het Provinciehuis. Daar vond de Talentenproeverij plaats, een jaarlijks event voor medewerkers van 26 gemeenten. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelden we een korte versie van de workshop Focus op je Bedrijf, waarbij de focus in dit geval niet lag op je bedrijf, maar op je baan.

Foto’s: Deborah Kleine – Talentenregio

flater van Trea ten Kate

"Ik swipe zo de onbekende beller weg"

Als ondernemer delen we graag onze successen en hoogtepunten. Toch gaat het ook wel eens niet zo lekker. Durf jij jouw flater te delen? 

“Ik was in gesprek met een klant, toen de telefoon ging, die zo’n beetje tussen ons in op de tafel lag. Ik had net een nieuwe mobiel, en die lag nog niet heel vertrouwd en vanzelfsprekend in de hand. Ik grijp de mobiel van tafel, zie een naam die niet direct een belletje doet rinkelen en ik swipe zo de onbekende beller weg. Ik richt me weer tot de klant, die me met grote ogen aankijkt. Had ik dus zijn mobiel onder zijn neus vandaan gegrist en de beller weggedrukt… ”

Weekendtips

Het is weekend! Na een week keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Fijn weekend!

Lekker lezen

“Het boek De Beproeving van Stephen King is een klassieker: het 40 jaar oude verhaal zoog me mee in een apocalyptische wereld. Na de uitbraak van een dodelijk virus is binnen 2 weken 99% van de wereldbevolking dood. De overlevers moeten een nieuwe wereld opbouwen. Met de uitbraak van het Coronavirus grijpt dit verhaal je helemaal bij de strot. Durf jij het aan?”

Deze leestip krijg je van Trea

Lekker kijken
“Ongeveer een jaar geleden keek ik de serie Designated Survivor op Netflix. Super spannend verhaal over de ietwat sullige minister van Volkshuisvesting Tom Kirkman die noodgedwongen en volkomen onverwacht president van de VS wordt. Seizoen 2 werd wat ongeloofwaardig, zoals wel vaker gebeurt wordt het concept in volgende seizoenen teveel uitgemolken.”

Deze kijktip krijg je van Platform 9 Partner Wilbert ten Kate, eigenaar van Arriadh Hotel

Lekker uit
“In december heb ik met mijn vrouw Odette weer eens bij De Admiraal in Zwolle gegeten. Ook als het er erg druk is, is er altijd wel een rustig plekje te vinden. Hun steaks en lamsvlees vind ik erg lekker en mijn favoriet is de T-Bone steak. Goede kwaliteit, gemoedelijke sfeer en prima bediening. Ook handig: het is naast het Maagjesbolwerk dus parkeren is geen probleem.”

Deze uittip krijg je van Platform 9 Partner Erik van Doorne, directeur/eigenaar van Masters of Media

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Het laatste nieuws vind je op deze pagina en verspreiden wij in onze nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ontvangen en als eerste het nieuws en mooie aanbiedingen ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

surround yourself