Nieuws

voor en door ondernemers

nieuwsbrief vol tips en inspiratie, voor ondernemers, door ondernemers - 26 maart 2021

Nieuw bij Platform 9: Hét Podium

Onafhankelijk online platform

Hét Podium is ons eigen social media platform met app voor én door ondernemers. Het is gebouwd in een overzichtelijke en veilige omgeving waar ondernemers met elkaar in contact kunnen komen om ideeën, kennis en leads uit te wisselen. Tegelijk is het ons eigen e-learning platform waar we (een deel van) onze trainingen online aanbieden. Deelnemers aan online en klassikale trainingen van Platform 9 krijgen toegang tot een besloten groep waar zij kennismaken met elkaar en met de trainer, vragen stellen en de benodigde documenten, links en achtergrondinformatie vinden. 

Samen sterk

Wij zijn zo enthousiast over de mogelijkheden dat we Hét Podium ook aanbieden aan businessclubs, ondernemersnetwerken en bedrijven. Jouw businessclub op Hét Podium? Dat kan! Wij bieden een besloten ruimte waar je met je eigen achterban kan chatten, evenementen en online trainingen aanmaken en video’s, nieuws en documenten delen. Alles wat je nu nog mailt of in WhatsApp groepen deelt heb je gemakkelijk en overzichtelijk bij elkaar op één plek. Tegelijk biedt Hét Podium de mogelijkheid om jezelf te laten zien buiten je eigen besloten deel en kom je gemakkelijk met andere ondernemers in contact.

Samen zijn we sterk; niet ieder voor zich een duur platform met bijbehorende app inrichten en beheren. Samen maken we het betaalbaar en wij ontzorgen je van technische rompslomp, geen ongewenste reclame en onafhankelijk van partijen als Facebook en LinkedIn.

Op Hét Podium

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Hét Podium voor je businessclub,  ondernemersnetwerk of bedrijf? Mail ons om een afspraak te maken  voor een vrijblijvende demo.

Hét Podium gaat op 1 mei online. Hier is de allereerste sneak preview:

Hét Podium onderstreept onze kernwaarden:

Samenwerken - Onafhankelijk ondernemen - Plezier

Tips van ondernemers voor ondernemers

7 tips voor net anders netwerken van Trea ten Kate

Ik ben nieuwsgierig, vraag veel en ben oprecht geïnteresseerd in echte verhalen van echte mensen. Dat is ook de manier waarop ik netwerk. De meeste mensen praten graag over zichzelf en hun bedrijf en waarderen het als er met aandacht naar hen geluisterd wordt. Ik heb 7 handige tips en 10 slimme vragen voor je om je voor te bereiden op je volgende netwerkbijeenkomst, of dat nou online is of live.

✅ Bereid open vragen voor waarmee je een prettig gesprek kunt voeren. Ik heb alvast 10 vragen voor je voor een goed gesprek.

✅ Voeg de mensen met wie je een goed gesprek hebt gehad toe aan je LinkedIn netwerk. 

✅ Zorg ervoor dat je website online goed te vinden is en laat regelmatig van je horen op social media. 

Netwerken

Agenda

In onze praktische workshops scherp jij je ondernemersvaardigheden aan om onafhankelijk en met (nog) meer plezier en succes te ondernemen. Wij werken altijd in kleine groepen, corona of geen corona, omdat wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht en focus op je bedrijf. We houden ons uiteraard aan de actuele maatregelen. In deze ongewone tijd gaan wij gewoon flexibel om met aan- en afmeldingen en berekenen geen administratiekosten.

Netwerkborrel

30 april
Netwerkborrel

Heb jij ook weer zo’n zin in een ouderwetse vrijdagmiddagborrel? Wij wel en daarom hebben we gewoon de eerste maandelijkse netwerkborrel alweer gepland. We hopen je te zien op 30 april. Na een boeiende interactieve presentatie staat de borrelplank voor ons klaar in De Geschilde Aardappel in Zwartsluis. 

Zelf video maken

13 mei
Zakelijk Vloggen

Je wilt graag werken aan je zichtbaarheid en weet dat je met zakelijke vlogs een mooie stap kan maken. In deze workshop helpt Anita je over de drempel en laat je ervaren hoe gemakkelijk het eigenlijk is. Je krijgt praktische handvatten zodat je weet wat je nodig hebt en hoe je het aan moet pakken.

De favoriete app van

Liesbeth van Asselt

Snapseed

“Ongedwongen ‘kiekjes’ maken vind ik als fotograaf lastig. Het moet altijd ‘goed’ en dan ben ik dus weer aan het werk….. Maar juist die ‘kiekjes’ zijn vaak de mooiste herinneringen. Die leuke vakantie, dat etentje met je ouders, de dolle bui van je kind of van je hond, het zijn momenten waar je met een glimlach op terug kijkt. Mijn redding is Snapseed.

Nabewerken van smartphone-kiekjes doe ik met Snapseed, een heerlijk intuïtieve app met heel veel mogelijkheden. En nog gratis ook.”

Favoriete app snapseed

Nieuws

Christina Weenk Wandelcoach
Welkom Christina

Christina Weenk versterkt ons kernteam en staat pal naast ons als coach in het groeiproces van Platform 9.  Daarnaast is zij er voor de ondernemers die hun pad nog niet hebben uitgestippeld. In een kort en praktisch traject helpt zij je op weg om de route te bepalen naar onafhankelijkheid en succes.

Check in bij Platform 9
Strippenkaart
Onze workshops, trainingen, workations en diensten kan je nu ook betalen met een Platform 9 Strippenkaart. Wil je jezelf of je medewerkers ontwikkelen, je ondernemersvaardigheden vergroten en versterken, maar weet je nog niet precies wanneer? Koop dan een strippenkaart en maak gebruik van ons aanbod wanneer het jou uitkomt. 

Word jij onze nieuwe partner?

Platform 9 is dé plek waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten en inspireren, van elkaar leren en met elkaar samenwerken op weg naar onafhankelijkheid, groei en succes. Onze partners bieden diensten, praktische workshops en trainingen aan die passen bij de filosofie van Platform 9. Wil je weten of het partnerschap iets voor jou is? Kijk het filmpje en meld je aan voor de online kennismaking op 30 april van 10.00 – 11.00 uur met Helga de Boer en Trea ten Kate van Platform 9. 

Weekendtips

Het is weekend en tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips verzameld.
Lekker lezen

TED staat voor Technology, Entertainment, Design. TED talks zijn inspirerende, vernieuwende en fascinerende presentaties van maximaal 18 minuten met als doel: ideeën verspreiden over de wereld. Carmine Gallo onderzocht TED talks en interviewde sprekers. In zijn boek Spreek als TED deelt hij de 9 geheimen van de beste sprekers ter wereld. Een van de geheimen: vertel verhalen. Hersenscans tonen aan dat verhalen het menselijke brein stimuleren en betrekken. Het helpt de spreker om verbinding te krijgen met het publiek. 

Extra tip: ga naar de TED website, maak een account aan, vink je interesses aan en je ontvangt boeiende TED Talks in je mailbox. 

Deze tip krijg je van Trea ten Kate

Lekker kijken

Het Eurovisie Songfestival gaat hoe dan ook door! Hou je ervan en wil je nog eens terugkijken hoe het er vóór 2020 aan toeging? Kijk dan de knotsgekke komedie Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga op Netflix. Door een serie bizarre toevalligheden mag de band Fire Saga IJsland vertegenwoordigen op het Songfestival, maar daar lijkt de droom van Lars en Sigrit uiteen te spatten. In de film zit een heerlijke sing-along met Songfestival-sterren die gouwe ouwe zingen als Waterloo en Believe van Cher. Geen diepzinnige of leerzame kijktip dit keer, maar gewoon een lekkere feelgood movie met een hoge dosis Songfestival-gevoel.

Deze tip krijg je van Trea ten Kate

Lekker uit

Uit? Hoe dan? Nou, wat dacht je van een Take Away Wandeling? Je wandelt in je eigen tempo en je eigen volgorde langs de deelnemende restaurants waar je een culinaire take-away verrassing wacht. 85% van de omzet gaat rechtstreeks naar de restaurants. De wandeling voldoet aan de RIVM richtlijnen. De restaurants staan voor je klaar tussen 12:00 tot 18:00 uur en je geniet bij elk restaurant van een lekker gerechtje. 

27 & 28 maart in Zwolle of kijk in de agenda wanneer je de Take Away Wandeling kan doen in de stad van jouw keuze.

Deze tip krijg je van Helga de Boer

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 BV  – dé plek voor ondernemers – is opgericht door Helga de Boer en Trea ten Kate. Samen met onze Platform 9 Partners helpen wij ondernemers bij ontwikkeling en groei. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of word lid van Hét Podium, de online plek voor ondernemers. 

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Oud nieuws

Quote

Have the courage to follow your heart