Nieuws

voor en door ondernemers

nieuwsbrief vol tips en inspiratie - december 2020

Voor de lezers van onze nieuwsbrief hebben wij een set van 4 gratis bingokaarten om de online kerstbijeenkomst of de digitale familieborrel op te vrolijken.

Tips van ondernemers voor ondernemers

Financiële eindejaarstips van Mariska

Het einde van het jaar is in zicht en dat is een goed moment om te kijken waar je staat als het om je financiën gaat. Je hebt nu nog de mogelijkheid om bij te sturen. Mariska Boer heeft de belangrijkste financiële aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Kijk waar jij je voordeel mee kunt behalen!

1. Investeer nu

Ben je toe aan een nieuwe laptop, een ergonomisch bureau of is je gereedschap aan vervanging toe? Als je die investering nu nog doet, stijgen je kosten waardoor je nettowinst lager uitvalt en je straks minder belasting betaalt over 2020.

2. Investeringsaftrek

Investeer je meer dan € 2.400 en minder dan € 323.544 dan kan je gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en betaal je minder belasting. Investeringen tot € 450 tellen niet mee. 

3. Auto- en reiskosten

Heb je met je privé auto gereden voor je bedrijf? Vergoed dan € 0,19 per kilometer aan privé. Dit bedrag mag je in de boekhouding meenemen als auto- en reiskosten.

Meer lezen? Ga naar de 7 financiële tips van Mariska:

Mariska Boer

Neem contact op voor een financiële of fiscale check van Mariska of informatie over een Business Boost coachsessie.

Workshop

Wil je in 2021 een vliegende financiële start maken, meld je dan aan voor de workshop van Mariska:

Agenda

Ondanks de lockdown staan wij niet stil. Wij werken aan de groei en ontwikkeling van Platform 9 , wij bouwen aan een online academie voor ondernemers en voor de klassikale workshops hebben wij data gepland. Wij werken altijd in kleine groepen in een grote ruimte, corona of geen corona, omdat wij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht en focus op je bedrijf. Daarnaast houden we ons uiteraard aan de dan geldende maatregelen. Betekent dit dat een workshop verzet moet worden, dan plannen we met de deelnemers een nieuwe datum. 

29 januari
Focus op je bedrijf

Succesvolle ondernemers hebben het niet (direct) over hun producten en diensten. Zij focussen vooral op hun waarom en hun drijfveren. Wij helpen je bij het (her)vinden en verwoorden van je eigen waarom met verrassende werkvormen en inspirerende voorbeelden van succesvolle ondernemers. 

5, 6, 7 februari
Snel online

In 1 weekend je eigen website bouwen onmogelijk? Niet bij Platform 9. Jij ontwerpt, schrijft en bouwt stap voor stap je eigen website met professionele begeleiding. Geen writers-block of een halfbakken pagina. Op vrijdag beginnen we en op zondag lanceren we je website!

De favoriete app van

Maartje Roozeboom

Evernote

Als je blogt, wil je het érgens over hebben. Daar heb je inspiratie voor nodig en het gekke met inspiratie is: het komt altijd op onverwachte momenten. Als je voor het vleeswarenvak in de supermarkt staat, bijvoorbeeld. Of wanneer je de kinderen uit school haalt. Ik noteer mijn ingevingen en topideeën altijd snel en overzichtelijk in de Evernote app. Zo kan ik al mijn gedachtenspinsels gemakkelijk terugvinden en als ik eraan toe bent, schrijf ik het blog waarmee ik mijn lezers aan mij bind. Evernote download je gratis via Playstore of Apple Store. 

Blunderende ondernemer

Als ondernemer delen we graag onze successen en hoogtepunten. Toch gaat het ook wel eens niet zo lekker. Durf jij jouw blunder te delen?  Wij reserveren graag een plekje in onze nieuwsbrief voor jouw blunder. Mail je verhaal naar info@platform9.nl 

Trea ten Kate

Op blote voeten kennismaken

“Het was mijn eerste werkdag bij een nieuwe opdrachtgever. Halverwege de kennismaking met het team tijdens de staande dagopening brak mijn hak en viel ik bijna om. Ik mompelde ‘oeps, mijn hak’, alle ogen waren op mij gericht en ik begon maar te lachen met als gevolg dat iedereen meelachte. Een van mijn nieuwe tijdelijke collega’s nam me mee naar de technische dienst. De medewerker keek bedenkelijk naar mijn pump, maar beloofde zijn best te doen om mijn hak te repareren. Er stond een kennismakingsgesprek met de manager gepland en een rondleiding door het gebouw. Ik deed ook mijn goeie pump uit en met een stalen gezicht ben ik op blote voeten de ochtend doorgekomen. Na het gesprek en de rondleiding stond mijn pump gerepareerd op mijn tijdelijke werkplek. De volgende dag heb ik iets lekkers meegenomen voor technische dienst.”

Leermoment

” Je kan zo’n situatie als een gebroken hak niet in scene zetten natuurlijk, maar het ijs was direct gebroken. Het was voor mij de bevestiging dat samen lachen, samen een probleem oplossen en je waardering tonen belangrijke ingrediënten zijn voor een prettige samenwerking. Dankzij mijn gebroken hak was dat in 1 ochtend gepiept. En ik heb een onvergetelijke indruk achter gelaten…” 

Nieuws

Workations 2021

Geheel verzorgd, met vakantiegevoel en zonder afleiding werken aan je bedrijf in een prachtige omgeving. Klinkt dat als muziek in je oren? Kijk dan eens naar ons aanbod van workations op Vlieland en in Spanje. Maak je belangstelling kenbaar en wij plannen in overleg de vertrekdatum zodra het weer kan. 

Welkom Jacco Bijker

Als salesconsultant helpt Jacco Bijker ondernemers met het realiseren van omzetgroei door te werken aan het verbeteren van verkoopvaardigheden, werkwijze in sales, leadgeneratie en de inrichting van het salesproces. Bij Platform 9 biedt Jacco de training Prettig verkopen met de VITAAL® methode aan. 

Check in bij Platform 9
Strippenkaart
Onze workshops, trainingen, workations en diensten kan je nu ook betalen met een Platform 9 Strippenkaart. Wil je jezelf of je medewerkers ontwikkelen, je ondernemersvaardigheden vergroten en versterken, maar weet je nog niet precies wanneer? Koop dan met korting een strippenkaart en maak gebruik van ons aanbod wanneer het jou uitkomt. 
Platform 9 BV

Ondanks corona en lockdown ontwikkelt Platform 9 zich razendsnel. De trein dendert door! Met het (digitaal) zetten van onze handtekeningen is Platform 9 een BV geworden. Een mooie stap vooruit in onze ontwikkeling. 

Partner van de Startversneller

De Startversneller van de provincies Gelderland en Overijssel biedt startende ondernemers een steuntje in de rug. Platform 9 is partner van de Startversneller.

Partnerbijeenkomst
We bespraken de ontwikkelingen van de afgelopen maanden én de plannen voor 2021. Ook online maken we het gezellig. We speelden Platform 9 bingo, aten chocoladeletters en namen een kijkje in Arriadh Hotel in Spanje van Platform 9 Partners Wilbert en John.

Platform 9 Partners

Platform 9 is dé plek waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten en inspireren, van elkaar leren en met elkaar samenwerken op weg naar onafhankelijkheid, groei en succes. Daarom werken wij samen met partners die diensten, praktische workshops en trainingen aanbieden die passen bij de filosofie van Platform 9. Maak kennis met onze Platform 9 Partners. 

Weekendtips

Het is weekend en voor sommigen kerstvakantie! Na een jaar lang keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips verzameld voor onder de kerstboom.
Lekker lezen

Deze kerst is een goed moment om Neem een geit van Claudia de Breij er nog eens op na te slaan. Het jaar 2020 sloeg ons om de oren met harde levenslessen.  In Neem een geit deelt Claudia haar eigen levenslessen, maar ook van iconen als Erika Terpstra, Hanneke Groenteman en Neelie Kroes en zelfs van haar pedicure. Hoe ga je bijvoorbeeld om met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia gaat in haar boek op zoek naar antwoorden en beschrijft dat ontroerend, met humor en relativerend. 

Deze tip krijg je van Helga de Boer

Lekker kijken

De fijne documentaire Here I Am (Netflix) neemt je mee op een muzikale reis door het leven van Dolly Parton. De documentaire is een mooi voorbeeld van storytelling: in de hoogtepunten en drama’s leer je Dolly kennen en ga je van haar houden. Ook haar liedjes zijn stuk voor stuk complete verhaaltjes over het leven. Iedereen kent het verhaal van Jolene, niemand wil een baan als Working 9 to 5, maar luister ook eens naar The Bridge of het net iets té zoetsappige verhaal over Me and little Andy

Deze tip krijg je van Trea ten Kate

Lekker luisteren

In de true crime podcastserie De Showbizzmoord van AvroTros dompelen journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink zich onder in de wilde radiowereld van de jaren ’80. In 7 afleveringen blikken ze terug op de geruchtmakende moord op platenproducer Bart van der Laar. Je maakt kennis met de zogeheten pluggers die radio-dj’s benaderden om hun potentiële hit tot alarmschijf of Tros-paradeplaat te bombarderen. Betrokkenen spreken openhartig over de Hilversumse muziekwereld, de moord en de daarop volgende gerechtelijk dwaling.

Deze tip krijg je van Anita Janssen

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 BV is opgericht door Helga de Boer en Trea ten Kate. Samen met onze Platform 9 Partners helpen wij ondernemers bij ontwikkeling en groei. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Oud nieuws

Quote