nieuwsbrief vol tips en inspiratie - 9 oktober 2020

Op reis met Platform 9

Met veel enthousiasme hebben we dit jaar een prachtig programma ontwikkeld voor het bouwen van je website met rust, ruimte en creativiteit, met focus op jouw bedrijf. Inclusief een professionele fotoshoot, workshops, verrassende werkvormen en de feestelijke lancering van jouw website. Wij bieden het programma aan onder de Spaanse zon en op ons favoriete waddeneiland Vlieland. Helaas gooide corona roet in het eten. We durven het niet aan om voor de vierde keer een datum te prikken, ook al zijn de mensen van Hotelletje de Veerman op Vlieland en van Arriadh Hotel in Spanje geweldig flexibel. Zij denken mee, zijn enthousiast en kunnen niet wachten om ons te verwelkomen.

Ben je nieuwsgierig naar ons programma, voel je wel wat voor een inspirerende workation en ben je toe aan een website of is je oude website aan vervanging toe? Bekijk het programma van onze workations of neem gewoon eens contact met ons op en we beantwoorden al je vragen. Heb je belangstelling voor deelname? Laat het ons weten en we reserveren gratis en geheel vrijblijvend een plekje voor je. Bij voldoende belangstelling plannen we de workation in overleg met deelnemers. 

Tips van ondernemers voor ondernemers

Kennismaken met Chanine

Op eigen wijze

Chanine Krisman vertelt hoe ze stijlexpert en personal shopper is geworden:  

“Als meisje van 15 liep ik stage in een damesmodezaak en daar ontstond mijn passie voor mode en styling. De keuze voor het Modelyceum was daarom snel gemaakt. De daaropvolgende jaren heb ik als verkoopadviseur in de damesmode gewerkt en bleef ondertussen op allerlei manieren vakkennis vergaren. Nieuwe dingen leren, nieuwe methodes ontdekken en die op mijn eigen wijze toepassen. In 2017 startte ik met een opleiding tot kledingcoach en daar kwam ik erachter wat ik ècht graag wil doen: vrouwen begeleiden bij het ontdekken van hun eigen persoonlijke stijl, mooiste kleuren en beste kledingkeuzes. Om mijn droom te verwezenlijken ben ik in 2018 voor mijzelf begonnen als personal shopper en stijlexpert.”

Tip van Chanine

Probeer eens geel

“Geel maakt je alerter en staat voor optimisme, vreugde, vrolijkheid en energie. De eerste indruk die je maakt als je geel draagt is dat je iemand bent die spontaan is en vol energie.”  

Workshops
Over Chanine

Tip van Trea

Storytelling met al je zintuigen

Ik geloof in de kracht van verhalen. Al vanaf het begin der tijden is dat de manier waarop we communiceren. We vertelden elkaar verhalen bij het licht van de vlammen in de grot en leerden zo wijze levenslessen. In de Middeleeuwen brachten rondreizende verhalenvertellers en marktkooplieden het nieuws naar de marktpleinen van dorpen en steden.

Storytelling

Vraag je je af of storytelling iets is voor jou of je bedrijf? Het antwoord daarop is volmondig: ja! Wat je met de beste PowerPoint Presentatie, flitsende grafieken en indrukwekkende cijfers niet bereikt, bereik je wel met een verhaal: boeien, verbinden en vertrouwen. 

Tip: Zintuigen

In een echt verhaal gebruik je al je zintuigen. Je kan vertellen op welke datum je precies besloot om ondernemer te worden. Je kan ook vertellen van die dag op je werk, die baan waar je elke ochtend met moeite voor je bed uit kwam en waar de koffie altijd net niet warm genoeg was. Vertel over het moment dat je je laatste slok lauwe koffie achterover had geslagen en dacht: ‘Nu gaat het roer om!’ Zo begint een goed verhaal. 

Filmpje: hoe het niet moet

In het filmpje zie je hoe een verkoper een gloednieuw product aan de man probeert te brengen. Het is een innovatief idee dat de wereld compleet kan veranderen. Het lukt hem niet echt om zijn verhaal overtuigend te brengen. Hij vergat te vertellen hoe het voelt, ruikt en klinkt, wat het met hem doet en hoe lekker het eten nu smaakt. Denk even aan deze verkoper, de volgende keer als je iemand vertelt over jouw bedrijf of product!

Blunderen

Als ondernemer delen we graag onze successen en hoogtepunten. Toch gaat het ook wel eens niet zo lekker. Durf jij jouw blunder te delen? 

Anouk MAndemaker

Check Check Dubbelcheck

Een klant vroeg mij om haar eerste e-mailfunnel in ActiveCampaign in te richten en eind augustus kon de funnel online. Als ondernemer hecht ik veel waarde aan de laatste puntjes op de i. Check, check, dubbelcheck, ook dit keer natuurlijk. Wat voelde ik me dan ook stom toen ik erachter kwam dat mijn gedachtegang niet matchte met de technische benadering van ActiveCampaign. Een foutieve instelling zorgde voor heel andere resultaten. Natuurlijk dook ik direct achter mijn laptop om het te herstellen en om het goed te maken stuurde ik mijn klant wat lekkers voor bij de koffie. Zij was heel relaxed, snapte mijn uitleg over wat er mis was gegaan en stelde de chocoladecake erg op prijs. Fouten maken is menselijk, maar wat kun je van zoiets balen! Toch hoort het bij het ondernemen: snel bijschakelen, oplossen, terugkijken en leren. Wat is het fijn dat er ondernemers zijn die je daar de ruimte voor geven en een extra excuus zo waarderen!

Agenda

Liesbeth van Asselt
Fotomarketing

De juiste foto is iets anders dan een ‘mooie’ foto. Het is veel meer dan dat. Net zoals bijna iedere ondernemer, heb je vast een website. Maar levert die genoeg klanten op? In deze training richt Liesbeth zich op de vraag welke foto de bezoeker op je website overtuigt. Welk beeld vertelt direct dat jij de juiste leverancier bent?

LinkedIn met Resultaat

Wil je meer uit jouw LinkedIn profiel en connecties halen? Heb jij jouw LinkedIn profiel al enige tijd geleden aangemaakt, maar kom je maar niet tot een sprankelend geheel? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je op zoek naar de juiste strategie? In deze workshop neemt Anouk jou mee in de mogelijkheden van LinkedIn. 

Agenda

Door de maatregelen om samen de tweede coronagolf de kop in te drukken, zijn de data van onze workshops, trainingen en workations aangepast. In de agenda vind je de meest actuele informatie. Heb je belangstelling voor deelname en is de datum nog niet bekend? Laat het ons weten en we reserveren gratis en vrijblijvend een plekje voor je. De startdatum wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. 

Deelnemers aan het woord

Deelnemer workshop LinkedIn met Resultaat:

"Een fantastische workshop over alle in en outs van LinkedIn. Van opzet tot invulling. Met vragen die triggeren om een relevant verhaal over jezelf en/of jouw bedrijf te vertellen. En natuurlijk het nodige huiswerk mee. Dank je wel Anouk Mandemaker!"

Deelnemer workhop Websitemarketing:

"Liesbeth had veel praktische tips. Allemaal goed toegelicht en zorgvuldig onderbouwd. Liesbeth brengt dat met enthousiasme, humor en schroomt niet om heel duidelijk te zijn. Daar heb ik veel aan gehad. Een aanrader voor iedereen die een website wil laten maken, actualiseren of een idee wil krijgen wat er te verbeteren valt."

Weekendtips

Het is weekend! Na een week keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Fijn weekend!

Lekker lezen

De Online Marketing Tornado van de IMU is wat mij betreft de basis marketingbijbel voor elke ondernemer. Het is een compleet stappenplan om een online business te starten op basis van het tornado model, waarmee je je ideale doelgroep aantrekt. Met het no-nonsense stappenplan werk je naar meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via internet. 

Deze tip krijg je van Anouk Mandemaker

Lekker kijken

Met mijn journalistieke achtergrond volg ik het nieuws op de voet en kijk ik graag naar documentaires en reportages. De documentaire The Final Year op Netflix geeft een beeld van het laatste jaar van Barack Obama’s ambtstermijn. Als kijker word je meegenomen achter de schermen van het Witte Huis terwijl het land zich opmaakt voor de verkiezingen. Nu de Amerikaanse verkiezingen opnieuw het nieuws domineren, is het boeiend om deze documentaire nog eens te kijken. 

Deze tip krijg je van Trea ten Kate

Lekker luisteren

Ik laat me graag inspireren door een podcast terwijl ik mijn hond Loena uitlaat. Het is voor mij een praktische manier om iets te leren of me te laten inspireren. Ik luister graag naar Groeivoer van Gerhard te Velde: een aanrader voor ondernemers die willen groeien. Ook luister ik vaak 365 dagen succesvol, met praktische tips voor een gelukkig leven op het gebied van werk, gezondheid, relaties en geld. En Loena wordt er ook gelukkig van, want vaak wandel ik al luisterend verder dan ik van plan was!

Deze tip krijg je van Helga de Boer

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Oud nieuws

Quote