Nieuws - Tips - Inspiratie
Van ondernemers, voor ondernemers

7 augustus 2020

Tip van Chanine

Draag rood, maar niet teveel!

Als je wilt dat er snel beslissingen worden genomen kies dan voor rode kleding. Je zal merken dat alles sneller voor elkaar komt door het dragen van deze kleur. Let er wel op dat je niet teveel rood draagt op de eerste kennismaking, dit kan ook afschrikken. Denk ook tijdens een videogesprek na over de kleuren van je kleding, want kleur is een vorm van non-verbale communicatie. Wanneer ik met jou Skype, zoom of videobel zie ik vrijwel alleen jouw bovenkant. Wat niet zegt dat je geen broek aan hoeft te doen, want je weet maar nooit, he? De kleur van de top die jij draagt heeft effect heeft op ons beiden. De kleur zwart creëert een mysterieus en krachtig beeld, maar het zorgt ook voor afstand tussen jou en je gesprekspartner. Rood valt op en is een goede keuze wanneer jij het gesprek moet leiden of de aandacht naar je toe wilt trekken omdat je een belangrijk punt wilt maken. Maar die kleur zorgt er ook voor dat alle ogen snel op jou gericht zijn. Rood valt in een groepsgesprek direct op. Probeer het maar eens uit. Tenzij je graag op de achtergrond blijft! Blauw is een kleur die helpt om jouw boodschap te versterken. Blauw wordt geassocieerd met betrouwbaarheid en respect. 

Welke kleur trek jij aan voor je volgende gesprek, nu je dit weet?

Tip van Liesbeth

Wees concreet

Stel, op jouw website staat als belangrijkste boodschap: Wij ontzorgen onze klanten op elk gebied van arbodienstverlening. Boven mijn hoofd hangen dan al 10 vraagtekens. Wie zijn ‘we’? Kan ik ergens op jouw website foto’s en namen vinden van jouw team? En wat doen jullie dan precies om mij te ‘ontzorgen’ (wat dat dan ook is…) ‘op elk gebied van arbodienstverlening’. Lever je bedrijfsartsen en casemanagers of richt je je op veiligheid? Als drukke ondernemer heb ik natuurlijk geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Wees daarom concreet! Laat in 1 oogopslag zien wie je bent, wat je doet en wat het resultaat is. Die ene oogopslag duurt 3 tot 7 seconden. In die korte tijd beslist de bezoeker of hij meer wil weten of toch naar de website van de concurrent gaat. 

Workshops
Over Liesbeth

Agenda

Vraag jij je wel eens af welke kleding bijdraagt aan een professionele eerste indruk? Kies jij de kleuren voor je kleding, logo of website omdat je het ‘gewoon mooi’ vindt? Chanine Krisman leert je welke kleding, kleuren en stijl bijdragen aan een professionele eerste indruk.

Komen mensen jouw website tegen als ze een zoekterm invullen op Google? Vraag jij je af of je ‘iets’ moet doen met SEO, oftewel Search Engine Optimalisation? Erik van Doorne leert je hoe je zelf je website beter vindbaar maakt.

De flater van Platform 9

Als ondernemer delen we graag onze successen en hoogtepunten. Toch gaat het ook wel eens niet zo lekker. Durf jij jouw flater te delen? 

Drie Platform 9 Partners konden niet bij de Partnerbijeenkomst zijn, maar omdat zij niets wilden missen, schoven zij aan via Zoom. Geen probleem, dat regelen we! Wij zaten zo lekker in de presentatie en de interactie met de zaal, dat we niet merkten dat het geluid voor de Zoom-deelnemers na een half uur uit was gevallen en dat zij op alle mogelijke manieren onze aandacht probeerde te trekken: gebarentaal, chatten en kloppen op het beeldscherm. Gelukkig zijn ondernemers niet voor een gat te vangen. Ze belden De geschilde aardappel en de eigenaar klopte op de deur: of we even naar ons scherm wilden kijken… Er was slechts 1 klik voor nodig en daar waren ze weer! Trea had zichzelf (in plaats van de deelnemers) gemute… Niet alles gaat altijd van een leien dakje en technische of menselijke fouten (en blunders) zijn niet te voorkomen, maar er is altijd een oplossing te bedenken. Het hoort allemaal bij het ondernemen. 

Nieuws

Workation op Vlieland

Platform 9 nam een korte werkvakantie en vertrok naar Vlieland. Met de laptop onder de arm en de WiFi uitgeschakeld hebben we in 5 dagen meer werk verzet dan normaal in 5 weken! We kwamen terug met een uitgewerkt plan én nieuwe ideeën voor de toekomst. Tip: gun jezelf ook eens een workation!

Partnerbijeenkomst

Op 3 juli vond de 3e Platform 9 Partnerbijeenkomst plaats in De geschilde aardappel. We presenteerden de plannen die we op Vlieland hadden uitgewerkt aan al onze 15 partners, waarvan er 3 via een online verbinding 'aanschoven'.

Workation onder de Spaanse zon

Met onze Platform 9 Partners Wilbert en John in Spanje hebben we het programma samengesteld voor de trainingen onder de Spaanse zon. En wat voor programma! Bouw jij je eigen website in je eigen stijl tijdens een inspirerende workation vol rust, ruimte en creativiteit?

Samen sterk

Netwerk 578 is een initiatief van onze Platform 9 Partner Liesbeth van Asselt. Toen er een vraag gesteld werd over LinkedIn was de link snel gelegd. Platform 9 Partner Anouk Mandemaker vertelde op 28 juli in een leerzame online presentatie over de ins en outs van LinkedIn en op 24 augustus is onze partner Erik van Doorne te gast. Dat is hoe wij het graag zien: onze partners die elkaar en hun netwerken weten te vinden en elkaar versterken.

Fotoalbum

Weekendtips

Het is weekend! Na een week keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Fijn weekend!

Lekker lezen

Hier een leestip

Deze leestip krijg je van ??

Lekker kijken

Hier een kijktip

Deze kijktip krijg je van ??

Lekker uit

Hier een uittip

Deze uittip krijg je van ??

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

Stijl is een eenvoudige manier om