nieuwsbrief vol tips en inspiratie 7 augustus 2020

Wij zijn klaar voor een vol inspiratie

Tips van ondernemers voor ondernemers

Tip van Chanine

Val op, draag rood!

Als je wilt dat er snel beslissingen worden genomen kies dan voor rode kleding. Je zal merken dat alles sneller voor elkaar komt door het dragen van deze kleur. Let er wel op dat je niet teveel rood draagt bij een eerste kennismaking, het kan ook afschrikken. Denk ook tijdens een videogesprek na over de kleuren van je kleding, want kleur is een vorm van non-verbale communicatie. Wanneer ik met jou Skype, zoom of videobel zie ik vrijwel alleen jouw bovenkant. Wat niet zegt dat je geen broek aan hoeft te doen, want je weet maar nooit, he? Rood valt op en is een goede keuze wanneer jij het gesprek moet leiden of de aandacht naar je toe wilt trekken. Rood valt in een groepsgesprek direct op en zorgt ervoor dat alle ogen snel op jou gericht zijn. Probeer het maar eens uit. Tenzij je graag op de achtergrond blijft.

De kleur zwart creëert een mysterieus en krachtig beeld, maar zorgt ook voor afstand. Blauw helpt om jouw boodschap te versterken en wordt geassocieerd met betrouwbaarheid en respect. 

Welke kleur trek jij aan voor je volgende gesprek?

Over Chanine

Tip van Anita

Plak je moeder op je camera

Vloggen? Dat is toch dat je laat zien wat je eet en wat je de hele dag doet? Klopt! Maar met een zakelijke insteek kun je vlogs goed inzetten voor je (eigen) organisatie. Een goed gemaakt vlog zorgt voor zichtbaarheid en geeft een boost aan je marketing. Als je vlogt is het belangrijk om zo ontspannen mogelijk voor die lens te staan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Neem iemand in gedachten of print een foto uit van diegene waarvan je graag wilt dat hij of zij jouw video bekijkt. Dat kan je ideale klant zijn maar ook je moeder of de buurman. Wie het ook is, praat tegen die persoon. Wil je het helemaal echt maken, plak de foto dan op je camera. Dan praat je niet tegen de camera, maar tegen die persoon. Dit werkt echt, probeer maar eens!

Workshops door Anita
Over ANita

Tip van Maartje

Een site die klikt

De resultaten van een zoekopdracht in Google noemen we meta-informatie: dit zijn stukjes tekst die vertellen waar de webpagina over gaat. Deze meta-informatie kun je zelf aanpassen. Maak er een sterke advertentie van, dan overtuig je mensen om door te klikken!

Een sterke meta-titel maak je zo:

  • Gebruik 30 – 60 tekens
  • Zet een veelgebruikte zoekterm aan het begin en jouw bedrijfsnaam aan het einde
  • Sluit aan bij de zoekintentie van jouw doelgroep

Een overtuigende meta-omschrijving maak je zo:

  • Gebruik 140 – 155 tekens
  • Vertel wat bezoekers op de pagina kunnen verwachten
  • Herhaal de zoekterm
  • Gebruik trigger words zoals: gratis, stappenplan, handleiding, tips, checklist, e-book
Een site die klikt
Workshops door Maartje
Meer tips van Maartje

Tip van Liesbeth

Wees concreet

Stel, op jouw website staat als belangrijkste boodschap: Wij ontzorgen onze klanten op elk gebied van arbodienstverlening. Boven mijn hoofd hangen dan al 10 vraagtekens. Wie zijn ‘we’? Kan ik ergens op jouw website foto’s en namen vinden van jouw team? En wat doen jullie dan precies om mij te ‘ontzorgen’ (wat dat dan ook is…) ‘op elk gebied van arbodienstverlening’. Lever je bedrijfsartsen en casemanagers of richt je je op veiligheid? Als drukke ondernemer heb ik natuurlijk geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Wees daarom concreet! Laat in 1 oogopslag zien wie je bent, wat je doet en wat het resultaat is. Die ene oogopslag duurt 3 tot 7 seconden. In die korte tijd beslist de bezoeker of hij meer wil weten of toch naar de website van de concurrent gaat. 

Workshops
Over Liesbeth

Agenda

Chanine Krisman
21 augustus: Communiceer met kleur

Vraag jij je wel eens af welke kleding bijdraagt aan een professionele eerste indruk? Kies jij de kleuren voor je kleding, logo of website omdat je het ‘gewoon mooi’ vindt? Chanine Krisman leert je welke kleding, kleuren en stijl bijdragen aan een professionele eerste indruk.

28 augustus: Meer bezoekers op je site met SEO-techniek

Komen mensen jouw website tegen als ze een zoekterm invullen op Google? Vraag jij je af of je ‘iets’ moet met SEO, oftewel Search Engine Optimalisation? Erik van Doorne leert je hoe je zelf je website beter vindbaar maakt.

De flater van Platform 9

Als ondernemer delen we graag onze successen en hoogtepunten. Toch gaat het ook wel eens niet zo lekker. Durf jij jouw flater te delen? 

Drie Platform 9 Partners konden niet bij de Partnerbijeenkomst zijn, dus schoven zij aan via Zoom. Geen probleem! Wij zaten zo lekker in de presentatie en de interactie met de zaal, dat we niet merkten dat zij ons na een half uur niet meer hoorden en op alle mogelijke manieren onze aandacht probeerden te trekken: gebaren, chatten, kloppen op het beeldscherm. Gelukkig zijn ondernemers niet voor een gat te vangen. Ze belden de locatie en Jacco van De geschilde aardappel kwam binnen en vroeg of we even naar ons scherm wilden kijken… Er was slechts 1 klik voor nodig en daar waren ze weer! Trea had zichzelf (in plaats van de deelnemers) gemute… 

Nieuws

Samen sterk

Netwerk 578 is een initiatief van onze Platform 9 Partner Liesbeth van Asselt. Toen er een vraag gesteld werd over LinkedIn was de link snel gelegd. Platform 9 Partner Anouk Mandemaker vertelde op 28 juli in een leerzame online presentatie over de ins en outs van LinkedIn en op 24 augustus is onze partner Erik van Doorne te gast. Dat is hoe wij het graag zien: onze partners die elkaar en hun netwerken weten te vinden en elkaar versterken.

Platform 9 in de Peperbus

Workation in Spanje

Gun jij jezelf rust, ruimte en creativiteit om je eigen website te bouwen in je eigen stijl tijdens een inspirerende workation of wil je een week lang met focus werken aan de toekomst van je bedrijf? Ga dan met ons mee naar Spanje! De programma's voor de 'Spanjeweken' zijn klaar. Wil je langer blijven of eerder komen, dan heeft het Arriadh Hotel een mooie aanbieding speciaal voor Platform 9 deelnemers: je betaalt dan € 90 per nacht in plaats van € 115

Workation op Vlieland

Op een eiland met de WiFi uit verzet je meer werk in 5 dagen dan normaal in 5 weken! We kwamen terug van Vlieland met een uitgewerkt plan én nieuwe ideeën voor de toekomst. Tip: gun jezelf ook eens een workation!

Partnerbijeenkomst

Op 3 juli vond de 3e Platform 9 Partnerbijeenkomst plaats in De geschilde aardappel. We presenteerden de plannen die we op Vlieland hadden uitgewerkt en er was volop tijd om elkaar beter te leren kennen.

Fotoalbum

De app van de maand

Comika

De app Comika maakt van je foto’s in een handomdraai een cartoon of een klein kunstwerkje. Gewoon voor de fun! Leuk voor je vakantiefoto’s, selfie’s of bij een post op social media, om net wat meer op te vallen. 

Weekendtips

Het is weekend! Na een week keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Fijn weekend!

Lekker lezen

Witte vleugels, zwarte vleugels van Sue Monk Kidd speelt zich af in South Carolina, begin 19e eeuw. Voor haar 11e verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty ‘Handful’ cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde en hechte vriendschap. Het boek beschrijft het levensverhaal van twee strijdbare vrouwen. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich met haar jongere zus Angelina in te zetten voor vrouwenrechten en de afschaffing van slavernij. Sarah Moore Grimké wordt beschouwd als de moeder van de vrouwenkiesbeweging in Amerika.

Lekker kijken

Ter voorbereiding op de workshop Storytelling keek ik Thelma & Louise via Youtube. Twee hartsvriendinnen zitten vast in een uitzichtloos leven. Ze maken een roadtrip in de Ford Thunderbird cabrio van Louise. Tijdens een tussenstop komen ze in de problemen en slaan op de vlucht, op de hielen gezeten door politie en FBI. De Oscarwinnende film uit 1991 wordt omschreven als feministische roadmovie en is nog steeds een heerlijke film, zelfs als je hem vaker hebt gezien. Ik zat opnieuw op de achterbank bij Thelma en Louise, hoopte dat ze Mexico zouden halen én ontdekte nieuwe lagen in deze geweldige film.

Lekker uit

Ga je er deze zomer toch nog op uit in eigen land? Houd er dan rekening mee dat een spontaan bezoekje aan een restaurant, museum of pretpark niet mogelijk is. Tijdens onze workation op Vlieland reserveerden we een week voor vertrek voor elke avond een plekje in een restaurant. Inmiddels zijn de maatregelen voor de horeca opnieuw aangescherpt. Er wordt veel gevraagd van horecaondernemers. Onze uit-tips van vandaag: reserveer, ga lekker uit, noteer je gegevens, houd je aan de regels, laat je geld rollen en geniet. Een leukere manier om collega-ondernemers te steunen kunnen wij niet bedenken.

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

Mode zegt ik ook