Nieuws - Tips - Inspiratie
Van ondernemers, voor ondernemers

29 mei 2020

Tip van Maartje

Inspiratie voor iedereen die cursisten begeleidt

The Talent Code en Ontwikkel je talenten van Daniel Coyle laten je zien hoe vaardigheden ontstaan. Ik denk dat iedereen die cursisten begeleidt de tips uit deze boeken goed kan gebruiken! 

The Talent Code gaat over mensen die gemiddeld lijken, maar tot uitzonderlijke prestaties komen. Zijn zij geboren met een bijzonder talent, of passen ze een bepaalde trainingsaanpak toe? Coyle bepleit het laatste en laat zien hoe intrinsieke motivatie en de juiste begeleiding leiden tot topprestaties. Het boek is in het Engels geschreven, maar leest vrij gemakkelijk. De boodschap van Coyle is: Greatness isn’t born. It’s grown. Hoe inspirerend is dat?!

Het boekje Ontwikkel je talenten bouwt door op dit thema. Sommige tips zijn voor de hand liggend (‘wees niet bang om fouten te maken’) en andere zijn juist heel verrassend (‘een Spartaanse inrichting zorgt voor betere leerresultaten dan luxe’).

Ontwikkel je talent

Tip van Anita

Spannender in beeld

Een foto of video is snel saai als je je onderwerp in het midden zet. Door je onderwerp op de linker of rechterlijn te plaatsen word je foto of video veel interessanter. Gebruik het raster om goed te kaderen als je filmt of fotografeert met je smartphone (instellingen > camera> raster of hulplijnen). Het raster helpt je om je onderwerp mooier en spannender in beeld te brengen. Onze nieuwe partner Liesbeth van Asselt is bedrijfsfotograaf en kan je daar op het gebied van fotografie veel over vertellen. Probeer het maar eens uit! 
Over Anita

Tip van Helga

Post-corona superstart

Online kwam ik het aanbod tegen van Elske Doets en Rahma el Mouden, 2 succesvolle zakenvrouwen. Zij hebben een initiatief gelanceerd om door de crisis getroffen ondernemers klaar te stomen voor ná het coronatijdperk. De zakenvrouwen willen met hun non-profit platform ondernemers helpen om hun bedrijf weer op de rails te krijgen. Zij bieden (kosteloos) een adviesgesprek aan voor ondernemers, omdat ‘ondernemers helpen zoveel meer is dan geld overmaken vanuit Den Haag’. Meer informatie vind je op hun website #ElskeRahma.

Over Helga

Agenda

Je wilt graag meer doen met bewegend beeld. Je ziet dat video’s bij anderen scoren en dat wil jij ook. Anita Janssen helpt je van idee tot eindproduct. Je leert over de juiste (technische) hulpmiddelen en apps, hoe beeldtaal werkt en hoe je goed geluid krijgt bij je video. 

Komen mensen jouw website tegen als ze een zoekterm invullen op Google? Vraag jij je af of je ‘iets’ moet doen met SEO, oftewel Search Engine Optimalisation? Erik van Doorne leert je de basisvaardigheden om je website beter vindbaar te maken met én zonder hulp van betaalde advertentiecampagnes.

Een workshop of training volgen? Nu??

Wij hebben voor de fysieke trainingen en workshops nieuwe data gepland. De eerste workshops starten alweer in juni. Wij kijken ernaar uit! Is er nog geen nieuwe datum, kies dan voor de optie: datum in overleg. We plannen in overleg met de deelnemers een datum.

Platform 9 Nieuws

Platform 9 groeit

Welkom Chanine Krisman en Liesbeth van Asselt! Twee nieuwe Platform 9 Partners bieden hun trainingen, workshops en diensten aan en maken ons aanbod nog beter en completer. Chanine weet alles van stijl en imago. Ze is stijlcoach en stylist en geeft imago-workshops aan bedrijven en ondernemers. Liesbeth is bedrijfsfotograaf en gespecialiseerd in websitemarketing. Met kennis van bedrijfskunde en (neuro)marketing verbetert ze de visuele onderdelen van websites.

Nu ook online workshops

Wij kiezen ervoor om onze workshops niet halsoverkop om te zetten naar een online aanbod. Bij Platform 9 staat kwaliteit voorop en wij laten ons niet opjagen door het coronavirus. Dat betekent natuurlijk niet dat we achteroverleunen. Met trots presenteren we het eerste online aanbod. Met de kwaliteit die je van ons gewend bent kan je de volgende workshops online volgen: SEO-teksten schrijven, Verkoopteksten schrijven en de marketingtraining Maak klanten van de bezoekers op je site.

Fotoalbum

Weekendtips

Het is weekend! Na een week keihard ondernemen is het nu tijd voor ontspanning. Nog geen idee wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Fijn weekend!

Lekker lezen

In Spanje schijnt altijd de zon van Brenda van Es gaat over het lef om je dromen na te jagen. Brenda en Albert rijden in 2013 met hun volgepropte Volkswagen naar Andalusië. Hij droomt van prachtige wielertochten met enthousiaste klanten door de ruige Sierra Nevada. Zij is ervan overtuigd dat Spanje dé plek is om klanten te begeleiden bij het schrijven van hun levensverhaal. Maar de cultuurverschillen zijn groter dan verwacht, de zon schijnt niet altijd, klanten blijven uit en de twijfel slaat toe. Een prachtige inspiratiebron voor iedereen die een droom najaagt.” 

Deze leestip krijg je van Trea

Lekker kijken

“Jojo Rabbit gaat over een Duits jongetje dat ervan droomt om een goede nazi te worden. Als hij eindelijk bij de Hitlerjugend mag, verprutst hij het omdat hij weigert een konijntje de nek om te draaien. Gelukkig spreekt zijn imaginaire vriend Adolf Hitler hem moed in. Als je net van de verbazing bent bekomen dat je naar een satirische film over de Tweede Wereldoorlog zit te kijken en hardop durft te lachen om de karikatuur van Hitler, ontpopt de film zich tot een drama over een ondergedoken Joods meisje en het gehersenspoelde Duitse jongetje. Bekijk deze verrassende film bij PathéThuis.

Deze kijktip krijg je van Trea

Lekker uit

“Wat doe je als je op de laatste dag van de week zin hebt in een vrimibo in coronatijd? Dan bestel je een borrelplank bij Wijnbar Oak in Zwolle. Dat deden wij toen we bij Trea op kantoor in Zwolle werkten. “Hebben jullie wel een kurkentrekker?”, vroeg de vriendelijke bezorger en keek bezorgd naar het rommelige kantoor. “Anders rijd ik even terug en haal ik er een!” Gelukkig heeft Trea een kurkentrekker, maar zo’n aanbod maakt je toch blij?! Toen we onze borrelplank uitpakten en de fles ontkurkten werden we nog blijer. Voor een thuisbezorgvrimibo moet je bij Wijnbar Oak zijn!” 

Deze uittip krijg je van Helga

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je nooit meer onze tips en aanbiedingen missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

kans