Nieuws - Tips - Inspiratie
Voor ondernemers, van ondernemers

24 april 2020

schrijftip van Trea

Prop niet teveel informatie in 1 zin

Hoe het niet moet

Met een tangconstructie, wat een lastige zinsconstructie is, zeker voor de lezer die snel een tekst door wil lezen en geïrriteerd raakt door een onbegrijpelijke brij van woorden, maak je zinnen lastig te begrijpen. 

De tangconstructie

In een tangconstructie staan woorden die bij elkaar horen ver uit elkaar en als een tang omsluiten ze een groot deel van de zin. In de zin hierboven is de ‘tang’ schooljuffenrood. Een tangconstructie ontstaat als je teveel informatie in een zin wilt proppen. Vaak gebeurt dat als je gaat schrijven zonder nadenken. Al schrijvend bedenk je wat je allemaal kwijt wilt en je schrijft het op terwijl je het bedenkt. En de lezer? Die heeft echt geen tijd en zin om jouw gedachtenkronkels te ontwarren. 

Hoe het ook kan

Met een tangconstructie maak je zinnen lastig te begrijpen. Het is een lastige zinsconstructie, zeker voor de lezer die snel een tekst door wil lezen. De lezer raakt geïrriteerd en haakt af.  

Tangtips

  • Denk na voordat je schrijft
  • Maak je gedachte en dus de zin af, zet er een punt achter en begin met de volgende zin

Tip van Trea: Eerst dan schrijven

Platform 9 Nieuws

Eerste Vaar-in van Nederland

De officiële opening van De geschilde aardappel op 4 april kon niet doorgaan, dus stortten Jojanneke en Jacco zich op hun Vaar-in. Sinds het Paasweekend is de eerste Vaar-in van Nederland geopend! Geef je bestelling door op de website, reken af en vaar naar de De geschilde aardappel om je bestelling af te halen. Jojanneke en Jacco waren onze eerste Platform 9 Partners. Jojanneke was een van de eerste deelnemers aan de training Online in 1 weekend. En samen met Jojanneke bouwden we de website voor de Vaar-in.

Platform 9 café

Op 24 april gingen de deuren open van het eerste online Platform 9 café. Vijf sterke ondernemende vrouwen schoven aan met als resultaat een geweldig inspirerende ochtend. In het online café borrelde en bruiste het van ideeën en ondernemerszin! De bijeenkomst biedt volop mogelijkheden om ons aanbod aan te vullen met nieuwe, inspirerende trainingen, workshops en diensten, die het huidige aanbod aanvullen en versterken. Samen maken wij ons aanbod beter en completer, voor én door steeds meer ondernemers.

Webshop La Vida online!

De workshops en trainingen van Platform 9 zijn uitgesteld, maar je kan natuurlijk gewoon gebruik blijven maken van de diensten die wij en onze Platform 9 Partners aanbieden. La Vida Heren & Damesmode maakte daar gebruik van. De modewinkel had al lange tijd de wens om een webshop te openen en door het coronavirus kreeg dit de hoogste prioriteit. Wij mochten voor La Vida aan de slag en binnen twee weken was de webshop online! Je krijgt nu 30% korting op alle online artikelen. Een goede reden om eens lekker door de webshop van La Vida te scrollen.

Fotoalbum

Een workshop of training volgen? Nu??

Wij hebben voor de meeste trainingen en workshops nieuwe data gepland vanaf september. Is er nog geen nieuwe datum, kies dan voor de optie: datum in overleg. We plannen in overleg met de deelnemers een datum, zodra het weer kan, mag en veilig is. Wij gaan flexibel om met aanmeldingen en berekenen in deze ongewone tijd gewoon geen administratiekosten. 

Training

In overleg met de deelnemers hebben we de training Online onder de Spaanse zon verplaatst van juni naar de laatste week van oktober 2020. Gun jij jezelf rust, ruimte en creativiteit om je website te bouwen in het hart van Andalusië? Er is nog plaats in oktober!

Workshop

Krijg je maar weinig bezoekers op je website? En weet je niet meer waar je je klanten vandaan moet halen? Dan wordt het tijd om te leren hoe je SEO-teksten schrijft. In 1 dag leer je hoe je met prettig geschreven teksten hoger in Google komt. 

Dan maak je toch een webinar?

Wij kiezen er bewust voor om onze workshops en trainingen niet online aan te bieden. Tenminste: niet nu en niet halsoverkop. Fysieke trainingen omzetten naar een online aanbod doe je niet ‘zomaar’ even tussendoor. Dat begint met onderzoeken of onze doelgroep daar op zit te wachten en of wij de kwaliteit van en de filosofie achter ons aanbod ook online kunnen garanderen. Je moet op zoek naar de juiste middelen en programma’s, je trainingen ontwikkelen en deelnemers werven. You never get a second chance for a first impression. Dat geldt ook online. Daarom gaan wij door met het ontwikkelen en opbouwen van Platform 9 waarbij de kwaliteit voorop staat in ons eigen tempo en laten wij ons niet opjagen door het coronavirus. 

Favoriete app van Anita

snel en gemakkelijk fotovideo's maken

“Ik ben fan van Quik. Dat is een gratis app van GoPro die je kan gebruiken om fotovideo’s te maken. De eerste stap is het selecteren van foto’s. De foto’s die je wilt gebruiken zet je in een aparte map. In Quik bewerk je je foto’s en voeg je tekst, muziek of filters toe. Ik ben videomaker en trainer, dus ik leg je stap voor stap uit hoe Quik werkt in 3 korte video’s, inclusief een fotovideo van mijn stedentripje naar Sevilla. Geniet ervan!” 

Favoriete app van Anita:

3 vragen aan Platform 9 Partner Wilbert

"Onafhankelijkheid betekent vrijheid"

Waarom ben je Partner geworden van Platform 9? 

“Platform 9 heeft voor ons gekozen. Of om exact te zijn, voor het hotel van mijn partner John en mij. En eerlijk gezegd is het echt de perfecte plek om er als ondernemer even helemaal uit te zijn om bijvoorbeeld de training Online onder de Spaanse zon te volgen. Wij zorgen wel dat het je aan niets ontbreekt.” 

Hoe omschrijf je jouw workshop, training of dienst? 

Als partner van Platform 9 ben ik een buitenbeentje. In het verleden gaf ik wel workshops en trainingen als  in-company trainer en coach maar ik houd ik me daar nu niet meer mee bezig. Als hoteleigenaar verkopen wij iedere dag dromen; dromen van rust en ontspanning, dromen van prachtige landschappen en lieflijke dorpjes, dromen van een prachtige vakantie. Al die dromen worden hier dagelijks werkelijkheid.”

Wat betekent onafhankelijkheid voor jou?

Hoewel we als hoteleigenaar eigenlijk nooit vrij zijn, betekent onafhankelijkheid toch vrijheid. Vrijheid om ons eigen stempel te drukken op onze droomlocatie, vrijheid om leuke en interessante activiteiten te organiseren. En daarmee ook de vrijheid om af en toe op je smoel te gaan. Dat hoort immers ook bij ondernemen. Graag tot ziens in oktober!”

Over Arriadh Hotel

Weekendtips

Of je nu 'gewoon' weekend hebt, je agenda leeg is of je de deur niet uit kan: Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Zorg ondertussen goed voor jezelf en elkaar!

Lekker lezen

“Het is een goed moment om De meeste mensen deugen te lezen, waarin Rutger Bregman je meeneemt op een reis door de geschiedenis. Met voorbeelden en inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie zoekt hij het antwoord op de vraag: zijn we diep van binnen geneigd tot het kwade of het goede? Het begint met de omschrijving van de maandenlange aanval op Londen (1940/1941). Hitler verwachtte de weerstand te breken, maar de Britse samenleving werd juist sterker tijdens de Blitz. Iedereen hielp elkaar: links en rechts, arm en rijk. Er volgen in het boek meer voorbeelden. Juist in deze onzekere tijd wordt de conclusie van Rutger Bregman, dat de meeste mensen deugen, elke dag om je heen bevestigd.” 

Deze leestip krijg je van Trea

Lekker kijken

“Het 4e seizoen van de Spaanse serie La Casa De Papel staat op Netflix. Als je de eerste 3 seizoenen nog niet gezien hebt dan snel aan beginnen! ‘El Professor’ heeft de perfecte misdaad voorbereid. Hij selecteert  een bonte stoet beroepscriminelen. De moderne Robin Hoods overvallen de Spaanse Munt. Niet om geld te stelen, maar om ter plekke 1 miljard kakelverse euro’s te drukken. De rode overalls, de rode telefoon en de Dalí-maskers steken heerlijk af tegen het donkere interieur van de Spaanse Munt en vormt een mooi contrast met de flashbacks naar het zonovergoten landhuis op een Spaanse berg waar ze proosten op het leven aan de lange, rijkelijk gevulde tafel bij de ondergaande zon, terwijl El Professor hen opleidt tot meestercriminelen.” 

Deze kijktip krijg je van Trea

Lekker uit
“Even een ticket boeken naar Zuid-Europa of verder weg zit er voorlopig niet in. Dus moeten we de sfeer van Zuid-Europa zelf creëren. Bij La Bodega in Zwolle waan je je in een authentiek Spaans tapasrestaurant. De inrichting, de gastvrijheid, de manier waarop buiten en binnen met elkaar verbonden zijn en natuurlijk de overheerlijke tapas met authentieke Spaanse wijntjes geven je het gevoel dat je op een zwoele zomeravond in een tapastentje middenin Spanje bent. Het restaurant is nu gesloten maar de tapas kan je laten bezorgen en daarmee brengt La Bodega het vakantiegevoel naar jouw tuin of balkon. Zodra het weer kan, gaan wij zeker weer even Spanje proeven aan het Bethlehemskerkplein in Zwolle!”

Deze uittip krijg je van Helga

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je als eerste ons nieuws en mooie aanbiedingen ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

Quote The biggest adventure