Nieuws - Tips - Inspiratie

20 maart 2020
tip van Anita Janssen

Luister vóórdat je je video of vlog opneemt

“Van overleggen via Skype tot het verzorgen van een online muziekles, in heel korte tijd doen we noodgedwongen steeds meer online. Als je een video of vlog maakt en je wilt jezelf – of een ander – verstaanbaar over laten komen, is goed geluid erg belangrijk. Niets irritanter dan dat je lippen ziet bewegen, maar je geen idee hebt wat diegene zegt. Of dat je vooral de wind hoort, maar niet wat er gezegd wordt. Echt zonde van al het werk dat je aan je video hebt besteed. Het is een enorme open deur; maar luister eerst voordat je op de opnameknop klikt. Wat hoor je? Is er veel rumoer? Staat er een airco hard te brommen? Rijdt er veel verkeer? Zorg dat je omgeving rustig is als je wilt dat je verstaanbaar overkomt. En sta niet te ver van die camera of telefoon weg. Een meter is prima. Je hoeft trouwens echt geen dure microfoons aan te schaffen voor goed geluid. Bekijk deze video maar.”

Anita Janssen is videomaker, trainer én Platform 9 Partner. 

Workshops van Anita
Over Anita

Tip van Anita: Eerst

Platform 9 Nieuws

Omdenken

Heb jij opeens een lege agenda? Dat betekent heel veel tijd om na te denken over je bedrijf! Klanten en klussen komen wel weer, maar focus je eigenlijk nog op de juiste klanten en klussen? Heb je alle vaardigheden in huis om je bedrijf succesvol te runnen? Snuffel eens in ons aanbod. Wij gaan flexibel met je aanmelding om: kan het niet doorgaan door Coronamaatregelen, gezond verstand of onvoldoende aanmeldingen? Dan prikken we in overleg een nieuwe datum en we berekenen in deze ongewone tijd geen administratiekosten.

Nieuw: diensten

Als ondernemer ‘moet’ je veel om je bedrijf te runnen. Je kan niet alles zelf en sommige klussen laat je liever aan een professional over. Gewoon, omdat het je echt niet ligt of omdat je simpelweg te druk bent om het er ‘even’ bij te doen. Onze Platform 9 Partners zijn gedreven vakmensen die jou veel kunnen leren, maar die ook verschillende diensten aanbieden om jou gewoon werk uit handen te nemen. Op onze site vind je alle diensten, zoals marketing, schrijven en fotograferen.

Platform 9 groeit

In de zomer van 2019 ontwikkelden we onze eerste training: Online in 1 weekend. Die ene training is binnen een jaar uitgegroeid tot een aanbod van 14 praktische trainingen en workshops voor én door ondernemers. De komende weken wordt het aanbod verder uitgebreid, binnenkort vindt alweer de 3e bijeenkomst plaats voor nieuwe Platform 9 Partners én wij werken aan een online aanbod. Wij zijn trots op wat we in korte tijd hebben neergezet, samen met onze enthousiaste partners.

Uit het Platform 9 fotoalbum

Een workshop of training volgen? Nu??

Alle workshops en trainingen tot 1 juni zijn geannuleerd, maar in deze ongewone tijd kan jij je toch gewoon aanmelden. Is er nog geen nieuwe datum bekend, kies dan voor de optie: datum in overleg. We plannen in overleg met de deelnemers een nieuwe datum, zodra het weer kan, mag en veilig is. Wij gaan flexibel om met aanmeldingen en berekenen in deze ongewone tijd gewoon geen administratiekosten. 

Uitgelicht

training Online in 1 weekend

Je eigen website ontwerpen, schrijven en bouwen in 1 weekend. Het kan. Echt. In november is de eerstvolgende training. Wil je sneller aan de slag, kies dan bij aanmelding voor de optie ‘data in overleg’. 

Uitgelicht

Workshop Je marketingplan schrijven

Jouw onderneming is uniek, maar de stappen die je moet doorlopen om tot een marketingplan te komen, zijn voor iedere ondernemer hetzelfde. Richard Marissen behandelt deze stappen en de ingrediënten van jouw marketingplan.

Favoriete app van Trea ten Kate

Snel en Gemakkelijk foto's bewerken

“De gratis versie van Polish biedt genoeg mogelijkheden om snel en gemakkelijk foto’s te bewerken. Als ik een bijzondere foto of een mooie quote deel op onze social media accounts, dan bewerk ik het met Polish. Altijd in dezelfde stijl en altijd met het logo van Platform 9. Alles van ons mag altijd en overal gedeeld worden en als het dan ooit eens trending topic wordt, dan gaat ons logo ook viral!”

Workshops van Trea

Favoriete app van Trea:

3 vragen aan Johan Gietman, deelnemer Online in 1 weekend

"We knalden op de juiste momenten"

Johan Gietman

Wat was het resultaat van deelname aan Online in 1 weekend?

“Het resultaat was boven verwachting. Een mooie website én online. Daarnaast kreeg ik ook meer inzicht in mijn drijfveren en zakelijke identiteit. Super!”

Een weekend lang samen aan je website bouwen, hoe was dat?

“Ontspannen en ongedwongen en daarnaast was er focus, was er diepgang en kwaliteit. We knalden op de juiste momenten en werden zeer goed verzorgd in De geschilde aardappel. Ik dacht vooraf dat het een opgave zou zijn om mijn hele weekend hieraan te besteden maar ik kan het iedereen aanraden.”

Heeft de training een bijdrage geleverd aan jouw onafhankelijkheid als ondernemer? 

“Jazeker. Er was een rafeltje wat maar niet af kwam. Mijn website is nu af en dat geeft denkruimte voor andere zaken waardoor ik verder vooruit kan.”

Over Johan

Weekendtips

Of je nu 'gewoon' weekend hebt, je agenda leeg is of je de deur niet uit kan: Wij hebben een aantal tips voor je verzameld. Zorg ondertussen goed voor jezelf en elkaar!

Lekker lezen

Becoming is het levensverhaal van een ambitieus meisje dat opgroeide in de zwarte middenklasse in South Side Chicago. Michelle Obama schrijft over haar jeugd, haar studietijd en haar eerste baan bij een prestigieus advocatenkantoor waar ze een stagiair begeleidde: Barack Obama. Ze neemt je mee in het dagelijkse en soms bizarre leven in het Witte Huis. Ze streeft ernaar om steeds de beste versie van zichzelf te zijn. ‘Op mijn 54e ben ik nog steeds in ontwikkeling en ik hoop dat ik dat altijd blijf.’ Een inspirerend verhaal van een sterke, intelligente vrouw.”

Deze leestip krijg je van Trea

Lekker kijken

“Een jongetje fietst alleen naar huis, komt een monsterachtig figuur tegen en verdwijnt. Zijn drie beste vriendjes gaan naar hem op zoek. De Netflix-serie Stranger Things is een vrij eenvoudig horrorverhaal. Wat het zo’n heerlijke beleving maakt is de échte vriendschap, de hele jaren ’80 popcultuur die voorbij komt én de herinneringen aan elke film waar ik als tiener van smulde en bij griezelde: E.T., Alien, Poltergeist, It, Friday the 13th en Carrie. Ik dook geregeld achter de bank van schrik terwijl ik genoot van alle dikke knipogen naar mijn jeugdjaren.”

Deze kijktip krijg je van Trea

Lekker uit

“Voorlopig zit uitgaan er even niet in, maar zodra het weer kan, probeer dan eens Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen-Noord. Het is een laagdrempelige plek waar je gewoon lekker ontspannen een wijntje kan drinken én je kan er heerlijk eten. Elk gerecht is met liefde klaargemaakt en dat proef je. De hertensukade in bockbier met knolselderijpuree is een echte aanrader. Als je niet kan kiezen, ga je gewoon voor de 3-gangen proeverij. Wij hebben al regelmatig onze Platform 9 werkdag onderbroken voor een lekkere, relaxte lunch in Proeflokaal Zuid.”

Deze uittip krijg je van Helga

Het nieuws van Platform 9

Platform 9 maken wij samen met onze Platform 9 Partners, voor én door ondernemers. Wil je als eerste ons nieuws en mooie aanbiedingen ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Helga en Trea

Delen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Oud nieuws

Quote

in progress